Luxe groene badkamer – Huizen met vijf badkamers, verwarmde tegels en de duurste apparatuur. Er zijn weinig mensen die een luxe badkamer af zullen slaan. Sterker nog, wie wil er nu geen badkamer waar de luxe van af spat? Het enige nadeel is natuurlijk dat de kosten voor een luxe badkamer flink kunnen oplopen. Maar daar weten we een trucje voor. Dit artikel geeft je tips over hoe je je badkamer een luxe uitstraling geeft zonder een immens bedrag uit te geven.

Luxe groene badkamer

Kies luxe materialen tegen een lage prijs

Dat klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar toch denkt niet iedereen hieraan. Wat heel bepalend is voor de sfeer in je badkamer is de vloer. Wanneer je voor donkere tegels kiest, krijg je een hele andere sfeer dan wanneer je lichte tegels kiest. Natuurlijke materialen, zoals marmer, geven je badkamer net even wat meer een luxe uitstraling. Nu kan marmer heel duur zijn, maar tegenwoordig zijn er veel bedrijven die tegels met een ‘marmerlook’ aanbieden. De uitstraling en luxe van het marmer is hetzelfde, alleen de prijs is een stuk lager. Probeer daarbij een variatie aan te brengen in je tegels. Mix verschillende materialen, vormen en ook formaten door elkaar om zo een diverse, maar gelijk ook luxe uitstraling te krijgen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Ook een spiegel is heel bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Je hebt dan ook spiegels in allerlei soorten en maten. Een spiegel speelt een grote rol bij het luxer maken van je badkamer. Wanneer je ervoor kiest om een grote spiegel aan de wand te hangen, laat je je badkamer gelijk veel ruimer lijken. Laat de spiegel elegant overkomen door er een te kiezen met een dunne rand. Een spiegel met luxe uitstraling hoeft zeker niet duur te zijn, integendeel zelfs. Kies je er wel voor om net even wat meer uit te geven aan een spiegel? Overweeg dan een spiegel met ingebouwde verlichting aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat je spiegel echt het lichtpuntje van de badkamer wordt.

foto: Phil Hearing, op Unsplash (rechts) | foto: Dominika Roseclay, op Pexels (links)

Besteed aandacht aan je douche(cabine)

In een badkamer kan een douche natuurlijk niet ontbreken. Waar de badkuip de laatste jaren op de achtergrond is geraakt, is de douche bij uitstek de favoriet om schoon en fris aan de dag te beginnen. Een douche is ook heel bepalend voor de uitstraling van je badkamer. De trends rondom douchecabines veranderen razendsnel. Waar je vroeger plastic schuifdeuren in de hoek van de badkamer had, is nu de inloopdouche zonder douchedeur de nummer 1. Een inloopdouche met glazen douchewand geeft je badkamer een veel luxere uitstraling. En wanneer je kiest om je normale douchekop te vervangen door een regendouche, is het luxe plaatje helemaal compleet. Een regendouche is niet zo duur als veel mensen denken. Tegen een prima prijsje heb je al een regendouche. Zo ziet je badkamer er net wat luxer uit.

Accessoires maken je badkamer helemaal af

Je badkamer is tegenwoordig niet alleen meer om te wassen en tanden te poetsen. Het is een volwaardige ruimte in je huis waar je heerlijk tot rust kan komen. Het is dan ook belangrijk om je badkamer mooi aan te kleden met verschillende soorten accessoires. Waar moet je dan aan denken? Mooi opgerolde handdoeken, geurstokjes, droogbloemen en matchende handzeepjes bij de wasbak. Zorg dat je niet zomaar allemaal accessoires gaat inslaan, maar dat wel alles mooi op elkaar afstemt. Dit zorgt voor rust in je badkamer, wat je badkamer veel luxer laat overkomen.

luchtplantje voor de badkamer

Tillandsia, foto Cristty op Pixabay

Badkamerplanten

Hoe maak je nu van een luxe badkamer een luxe groene badkamer? Als kroon op het werk kleed je je nieuwe badkamer aan met planten voor de badkamer. Badkamerplanten houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, precies de omstandigheden in een badkamer. En ze passen prima in de woontrend waarin die ruimte meer is dan een plek om haastig in en uit te hollen en een ruimte wordt om van te genieten voor een goed begin of een ontspannen einde van de dag. Nooit van badkamerplanten gehoord? Nou, de keus is best groot. Wat denk je van deze vijf toppers:

  1. Aloë Vera, een wellness-plant bij uitstek.
  2. Tillandsia, het subtiele luchtplantje.
  3. Adiantum, in het Nederlands Venushaar.
  4. Cambria Orchidee, voor een chique uitstraling.
  5. Chlorophytum of Graslelie, een echte luchtzuiveraar.

We hopen dat je door deze tips geïnspireerd bent geraakt om aan de slag te gaan om de badkamer van je dromen te maken. Heel veel succes!