Rozenfestival 2016 – De kerk van Lottum vormt iedere twee jaar tijdens het Rozenfestival één van de hoogtepunten van het evenement. Iedere editie overtreft weer de voorgaande.

Rozenfestival 2016

Ook dit jaar weten top-arrangeurs Johan Martens en Ria Nijssen weer een geheel nieuwe sfeer te creëren in de kerk, die onderdak gaat geven aan een heuse florale modeshow.

Hortensia, lisianthus, cymbidium, orchideeën

Meer dan veertig vrijwilligers, negen bloemisten (onder wie Ria en Johan) en vijf klussers zijn sinds vorig jaar oktober druk in de weer om ervoor te zorgen dat de kerk weer zal schitteren tijdens het Rozenfestival. Voor de aankleding, tot in de gewelven van de kerk aan toe, worden niet alleen naar verwachting 35.000 rozen, maar ook hortensia, lisianthus, cymbidium, orchideeën, buxus en vele andere materialen gebruikt. En dit alles in de hoop op één reactie van de bezoeker: Wauw!

Rozenfestival_2014-jurkFlorale modeshow

Dit jaar ligt de grootste uitdaging echter niet in de aankleding van de kerk, maar in het organiseren van een heuse florale catwalk. Er worden niet alleen enkele jurken uit de collectie van Monique Désar van Désar Design geshowd, maar ook drie bloemenjurken. Iets wat nog zelden gepresenteerd is in Nederland. En ook daar gaan vele uren werk in zitten, niet alleen door de bloemisten die de jurken maken, maar ook door de visagiste en de kapster, en uiteraard door de enthousiaste modellen zelf. De Lottumse modellen, zowel dames als heren, volgen momenteel javascript://speciale catwalklessen om tijdens het festival van 12 tot en met 15 augustus 2016 optimaal voor de dag te komen. Tussen de shows door zijn er optredens, onder meer van Roel Verheggen.

Arrangeurs

Ria Nijssen uit Lottum en Johan Martens (geboren in Mierlo, woonachtig in Stiphout) zijn voor het derde jaar op rij verantwoordelijk voor de inrichting van de kerk. Martens is werkzaam als bloemist/arrangeur voor diverse organisaties en heeft onder meer de aankleding van de bruiloft van de Spaanse kroonprins en het evenement 300 jaar St. Petersburg op zijn naam staan. Nijssen is op latere leeftijd begonnen met de opleiding tot bloemist. Het tweetal heeft elkaar tien jaar geleden leren kennen tijdens de bruidsshow van Florazon, en werkt sindsdien vaker samen aan diverse projecten.

LEESTIP: Lees ook over deze mode in tuin en huis: Sierkussen voor binnen en buiten mode

rozen in kerk lottum

Rozen uit de kunst

Iedere twee jaar is het centrum van Lottum tijdens het Rozenfestival uitbundig versierd met rozen. Miljoenen rozenknopjes zijn verwerkt in betoverende mozaïeken, modeltuinen en prachtig versierde objecten. Een tuinfair, rozen- en bloemschikdemonstraties en volop informatie over kas- en buitenrozen completeren het geheel. In 2014 trok het festival 50.000 bezoekers. In 2016 is het gehele festival aangekleed rond het thema ‘Rozen uit de kunst’. Het Rozenfestival vindt dan plaats van vrijdagavond 12 augustus tot en met maandag 15 augustus. Tickets zijn online te bestellen via www.rozendorp.nl.