OEGSTGEEST – Sierkussen. Beetje vroeg om na te denken over nieuwe sierkussens voor in de tuin? Of voor binnen? Dat zou je zeggen. De echte winter moet nog beginnen. Aan de andere kant, de tuincentra zijn er straks weer klaar voor. Zodra de kerstshows zijn opgeruimd, wordt de plaats ingenomen door tuinmeubelen en alle accessoires die hierbij horen, zoals sierkussens. Voor vroege kopers zijn er zelfs ‘early bird’ kortingen, zoals dat wel wordt genoemd.

sierkussen

 

Sierkussen

Met de mode mee

Wil je met de mode mee? Geen probleem. Het assortiment sierkussens is zo groot, dat die wens ook beantwoord kan worden. Als je weet wat de mode is. Voor de tuin heeft de groene branche voor 2019 drie stijltrends in petto:
-harvesting element
-soft landig
-new frontiers

Meer over deze stijltrends is te lezen in het artikel 3 stijltrends voor de groenbranche 2019.

 

sierkussen

Je kan je ook niks aan trekken van stijltrends en gewoon je eigen gang gaan. Alles in 1 kleur of juist bont of iets er tussen, met daar tussenin weer alle mogelijkheden die je kan bedenken. Het is tenslotte jouw tuin en jouw huis. Iedereen is de baas over zijn of haar eigen stijl.

Meer over sierkussens kijk bijvoorbeeld op sierkussens online bij Tuinkussenshop.nl en de tuincentra van Intratuin en GroenRijk.

 

sierkussen tuinmeubelen

Binnen en buiten

Je moet alleen even stilstaan waarvoor de kussen worden gebruikt. Voor binnen of buiten. Het verschil zit ‘m in in het materiaal. En het materiaal waarop de kussen gebruikt woorden. Wat te denken van ruwe oppervlaktes, zoals steigerhout.
Buitenkussens moeten tegen een stootje kunnen. Er zijn bijvoorbeeld weerbestendige kussens, all weather sierkussen. Die kunnen tegen zon en regen, koude en warmte. Behalve de gangbare vierkante kussens zijn er ook rechthoekige. Die laatste zijn meer geschikt voor diepere stolen of banken.

 

Schone slaapsters

Binnen is het een ander verhaal. Sommige kussen zijn schone slaapsters en liggen alleen maar mooi te zijn. Ze laten maar wat graag hun kleuren en print zien. In elk woonprogramma op de tv zijn sierkussens inmiddels een geliefd accessoire om het eigen domein net even de persoonlijke touche te geven.

Was-TIP

Het is handig om voor kussens te kiezen met een rits, zodat de hoezen gemakkelijk gewassen kunnen worden. Tip: laat de kussenhoezen om de kussens drogen, zo voorkom je krimp.