Moederdag 2024 – Moederdag 2024, hét moment om je moeder in het zonnetje te zetten. Denk hierbij eens om zomerbollen, zoals gladiolen, dahlia, lelie -en begoniabollen cadeau te doen. Leuk om te geven en ze fleuren de tuin of balkon van je moeder op in de zomer. Twee verrassingsmomenten in één cadeau dus!

Moederdag 2024

Fotocredits IBulb.

Moederwensen

Houdt je moeder van specifieke kleuren? Of vindt ze juist veel verschillende kleuren of specifieke bloemen zoals dahlia’s, gladiolen of andere bijzondere zomerbloeiende bloembollen mooi? Afhankelijk de voorkeuren van je moeder, kun je verschillende soorten en kleuren zomerbollen cadeau doen. Heeft je moeder geen tuin maar een balkon? Alle bloembollen kunnen prima in een pot geplant worden.

dahlia, zomerbollen, begonia

Moederdag 2024, bolbloemen en boeketten

calla, galdiool en crocosmia

Tips

  • Stel een mooi bloembollenpakket samen. Pak de zomerbollen mooi in, bijvoorbeeld in een mand of (zelfbeschilderde) bloempot. Voeg eventueel wat tuingereedschap, handschoenen of meststof toe om het cadeau compleet te maken.
  • Schrijf een lieve boodschap in een (handgemaakte) kaart om haar te laten weten hoeveel ze voor je betekent.
  • Zorg ervoor dat je voor bloembollen voor in een pot of balkonbak laaggroeiende soorten kiest. Dan heeft de wind minder kans om ze om te waaien.
  • Quality time! Geef het bloembollencadeau op moederdag en biedt aan om de bloembollen voor of met haar te planten. Ze zal verrast zijn door het gebaar!

Kijk voor meer informatie op www.bloembol.org

zomertuin

dahlia en crocosmia

gladiool, lelie, gemend boeket

Waar komt Moederdag vandaan?

Heel lang geleden is de Amerikaanse Anna Jarvis gestart met het vieren van Moederdag. Omdat haar eigen moeder overleden was, wilde ze haar ieder jaar eren. Dit deed ze door op haar moeders sterfdag in haar kerk anjers uit te delen aan alle moeders van die kerk. Een jaar later werd ook in een dorp verderop Moederdag gevierd. Samen met anderen heeft Anna veel mensen uit verschillende plaatsen geënthousiasmeerd om jaarlijks Moederdag te vieren. Dit heeft er voor gezorgd dat in de Amerikaanse staat West Virginia al vanaf 1910 Moederdag gevierd wordt. Sinds 1914 is Moederdag een nationale feestdag in Amerika en rond 1930 is Moederdag vanuit Amerika naar andere landen overgewaaid.

Kijk voor nog meer ideeën op www.ilsysays.com