Moederdag in België – Zondag 8 mei is het moederdag in België en Nederland. In een Belgische promotiecampagne worden zes redenen opgesomd om moeder toch vooral met bloemen te verwennen.

Moederdag in België

Zes redenen om moeder te verwennen

1- Bloemen raken je mama in het hart en brengen je gevoelens van dankbaarheid, liefde en genegenheid oprecht over.
2- Bloemen zijn er in veel soorten en kleuren. Je kan kiezen voor het boeket dat bij jouw mama past.
3- Bloemen brengen leven, vreugde en sfeer in huis en dit voor meerdere dagen tot zelfs twee weken.
4- Bloemen zijn gewoon om van te genieten. Je moet er niet mee aan de slag zoals met bijvoorbeeld een keukenattribuut
5- Bloemen passen in ieders budget. Één roos, een bloeiend kamerplantje, een bescheiden of eerder uitbundig boeket.

De zesde reden voor Moederdag is meer economisch ingegeven. De Belgische consument wordt aangespoord om vooral Vlaamse bloemen te kopen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De Moederdagcollectie bloemen van Greetz

Vlaamse siertelers

moederdag8meiEen marketinginstituut in Vlaanderen, zegt het zo:
Bloemen worden gemakkelijk geassocieerd met Nederland. Toch zijn er ook Vlaamse siertelers die zich specialiseren in de teelt van snijbloemen. Ongeveer 170 telers zorgen voor een aanbod van wel 50 verschillende bloemensoorten gespreid over het jaar. De bekendste zijn rozen en gerbera’s maar er zijn net zo goed Vlaamse tulpen, zonnebloemen, lelies, irissen enz.

moederdag orchidee moeders

Eert de moeder

Moederdag heeft haar oorsprong in Amerika aan het begin van de 20e eeuw. De populariteit verspreidde zich snel en bereikte uiteindelijk Europa. In België begon de viering van Moederdag rond 1920. Het wordt nu jaarlijks gevierd op de tweede zondag van mei, zoals in veel landen over de wereld. Een gelegenheid waarop kinderen hun moeders eren en dankbaarheid tonen voor hun liefde en opofferingen.
Traditioneel worden moeders op deze dag vaak verwend met bloemen, cadeaus en kaarten en getrakteerd op een speciale maaltijd of activiteit.
Moederdag heeft zich breed ontwikkeld tot een geliefde traditie die de band tussen moeders en hun kinderen versterkt en die de onmisbare rol van moeders in het gezinsleven en de samenleving als geheel nog eens benadrukt.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Moederdag 2024, bolbloemen en boeketten