Poetsvrouwendag – Poetsvrouwendag, wij kennen het fenomeen niet. Maar we begrijpen wel de aanleiding om die in het leven te roepen, zoals in België is gedaan, waar dit als volgt wordt gemotiveerd…

Poetsvrouwendag

Achter de schermen

“Iedereen houdt van een nette werk- en woonomgeving en daarvoor wordt massaal beroep gedaan op poetspersoneel. Hun werk achter de schermen wordt al te vaak als vanzelfsprekend geacht, maar eigenlijk is het dat niet. Het vergt flink wat motivatie en inzet om telkens opnieuw dezelfde ruimtes ordelijk en proper te maken. Binnen een mum van tijd zijn er weer vuile plekken op het tapijt en de vloer, is het sanitair opnieuw besmeurd en ga zo maar door. Op maandag 20 juni staan we even stil bij de inspanningen van alle poetsmannen en poetsvrouwen. Een frisse ruiker bloemen is daarbij zeker op zijn plaats.”

    poetsvrouwendag2

Boeket

Poetsvrouwendag wordt in België onder aandacht gebracht met affiches op de bloemenverkooppunten en op de Facebook-pagina van Groen van bij Ons met de campagne  ‘Waarom verdient jouw poetsvrouw een bloemetje?’. Reacties via de social media leverden vijf redenen op waarom een poetsvrouw geen bloem maar een heel boeket verdient:

Lof voor de Poetsvrouw

-Ze levert altijd professioneel werk.
-Je huis ligt er altijd kraaknet bij na haar bezoek.
-Ze staat steeds voor je klaar en niet alleen voor het poetswerk.
-Ze is bestand tegen de grootste vuilmakers.
-Ze poetst niet alleen goed maar is ook nog zo lief. Een geweldige vrouw!

De Belgen worden met de campagne opgeroepen om hun waardering voor de poetsvrouw te laten blijken. Poetsvrouwendag is een ideale kapstok om daar eens echt werk van te maken, bijvoorbeeld met een mooi boeket.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Vier internationale Vrouwendag 2024 met bloemen