Internationale Vrouwendag 2024 – De invulling van Vrouwendag is de laatste jaren minder politiek geworden en staat tegenwoordig in het teken van moederschap, schoonheid en de lente. Steun op Vrouwendag 8 maart de belangrijke vrouwen om je heen met bloemen, als teken van waardering.

Internationale Vrouwendag 2024

Waardering en liefde

Vrouwendag is een dag van waardering en liefde voor vrouwen, door mannen én door vrouwen onderling. Niet alleen echtgenotes worden verrast met bloemen, maar ook vriendinnen, moeders, zussen, nichtjes, collega’s en schooljuffen. Jaarlijks wordt op deze manier ‘de vrouw’ gevierd, waarbij vrouwen over de hele wereld in het zonnetje gezet worden. Doe mee en breng met bloemen een ode aan de belangrijkste vrouwen in jouw leven.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Carrière in de glastuinbouw en Internationale Vrouwendag

Oorsprong

Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. De dag is beroemd geworden door onder meer de poëtisch verwoorde eis van de vrouwen: “brood en rozen”. De staking was het prille begin van de strijd voor de vrouwenemancipatie en tegen de vrouwendiscriminatie. In 1911 deed de Duitse socialiste Clara Zetkin tijdens een conferentie voor socialistische vrouwen in Kopenhagen het voorstel om 8 maart uit te roepen tot Internationale Vrouwendag.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloemenbureau Holland viert Vrouwendag in stijl

Bloementaal

Bloemen spreken tot de verbeelding. Door de unieke vormen, kleuren en geuren heeft iedere bloem haar eigen taal. Druk de waardering, die centraal staat tijdens Vrouwendag, uit met de symboliek van bloemen. Kies bloemen die staan voor kracht en schoonheid, zoals de strakke en toch sierlijk gevormde tulpen, of de onoverwinnelijke, sterke lelie. Laat de bloemen het ‘woord’ voor je doen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Het is vandaag Poetsvrouwendag in België

Kijk voor meer informatie op www.ilsysays.com.