UTRECHT – Op vrijdag 8 januari gaat de nationale HAYAcinten-actie weer van start. Bij 11 ziekenhuizen die zijn aangesloten bij het Nationaal AYA Platform verkopen vrijwilligers belangeloos hyacinten aan bezoekers en medewerkers. Tussen 09.30 en 16.00 uur veranderen de hyacintenkwekers de ziekenhuiswereld even in een wereld vol kleur en geur.

HAYAcinten seizoen


Het hyacintenseizoen is gestart en hyacintenkwekers stellen ruim 3.500 bossen gratis ter beschikking voor deze actie. Vorig jaar werd er bijna € 10.000,- opgehaald met de verkoop van de Hyacinten. Het vervoer van de kwekerijen naar de ziekenhuizen wordt kosteloos verzorgd door bloemen- en plantenvervoerder GreenLines. De volledige opbrengst is dus ten bate van jongvolwassen kanker patiënten.

Nationaal AYA Platform
In Nederland horen per jaar 2.700 jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar (AYA, Adolescents & Young Adults) in de bloei van hun leven dat zij kanker hebben. Zij hebben dringend leeftijdspecifieke zorg nodig. Zorg die zowel medisch-technisch als psychosociaal één geheel is. Zorg die stilstaat bij wat AYA’s nodig hebben!

Het Nationaal AYA Expertise Platform is een hecht kennisnetwerk van AYA’s én zorgprofessionals uit de 8 UMC’s en een aantal algemene ziekenhuizen.

Voor meer informatie:
www.aya4net.nl

foto: rgb stock, micromoth, Kevin Tuck