Tantau-tuinrozen – Kwekerij Arie Bouman Tuinplanten uit Wijk en Aalburg presenteert vanaf eind mei een collectie kant en klare Tantau-tuinrozen. In totaal zijn er vier soorten beschikbaar die consumenten direct in de tuin, op het balkon en het terras kunnen planten.
De kant en klare Tantau-tuinrozen kenmerken zich door een heerlijke geur en opvallende bloemen. De collectie bestaat uit vier doorbloeiende soorten: ‘Mary Ann’, ‘Nostalgie’, ‘Sirius’ en ‘Lampion’. Behalve dat ze onderling van elkaar verschillen qua kleur en geur, hebben ze een belangrijke overeenkomst: zelfs in het late najaar verschijnen er nog bloemen.

Tantau-tuinrozen

Tantau-tuinrozen

Echte doorbloeiers

Marco Schrijver van Arie Bouman Tuinplanten: “We verwachten veel van deze tuinrozen na de succesvolle introductie op onze huisbeurs in februari. Door de visuele aantrekkelijkheid en het gebruiksgemak van de kant en klare rozen voorzien we veel vraag van de consument. Ook tuincentra tonen veel interesse en in de afgelopen maanden hebben we een landelijk netwerk van verkooppunten opgebouwd.”

Tantau-tuinrozen

Tuincentra

Voor presentatie op de tuincentra heeft Arie Bouman Tuinplanten een concepttafel en een totempresentatie ontwikkeld. Arie Bouman Kwekerij BV behoort tot de top van Nederlandse rozenkwekerijen. Het assortiment bestaat uit 250 soorten struik-, klim-, treur- en stamrozen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Zonuren

Rozen gedijen over het algemeen goed bij voldoende zonlicht. Tantau-tuinrozen hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en gezonde bloemen te produceren. Idealiter zouden ze zelfs nog iets meer zonlicht kunnen gebruiken, maar te veel hitte kan in sommige gevallen schadelijk zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat de behoefte aan zonlicht kan variëren afhankelijk van de specifieke variëteit van Tantau-roos en de klimatologische omstandigheden van de locatie waar ze worden gekweekt. In gebieden met intense zon en hitte kan het nodig zijn om wat schaduw te bieden tijdens de warmste delen van de dag om te voorkomen dat de rozen verbranden.

LEESTIP: lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bepaal de ideale ligging van je tuin bij aanschaf woning

Over het algemeen geldt dat hoe meer zonuren per dag de Tantau-tuinrozen ontvangen (binnen redelijke grenzen), hoe gezonder en weelderiger hun groei en bloei zullen zijn.

Meer over rozen raadpleeg ook roses4gardens.nl.