De ideale ligging van je tuin – Je staat op het punt een nieuw huis te scoren, maar wat dacht je van de tuin? Slimme zet om daar even bij stil te staan! De perfecte oriëntatie van je tuin kan een wereld van verschil maken. Hier zijn wat handige tips waar je op moet letten.

De ideale ligging van je tuin

Waar is de zon?

Wie houdt er niet van de zon? Denk na over hoe dat gele bolletje door je toekomstige tuin zal stromen. Een zuidgerichte tuin pakt de meeste zon mee, geweldig voor zonaanbidders. Iets meer schaduw gewenst? Een oost- of westgerichte tuin kan het beste van beide werelden bieden. Niet genoeg zon in de tuin? Kijk hoe je dat met slimme plantenkeuzes kunt oplossen. Het is dus belangrijk dit aan je makelaar te vragen.

De windrichting

Niemand wil als een windvlaag door de tuin heen worden geblazen. Let op de windrichting. Plaats je chillplekjes en terrassen aan de beschutte kant van de wind. Zo hou je het gezellig en comfortabel, zelfs op winderige dagen. Natuurlijk varieert de wind nog wel eens, maar over het algemeen kun je goed bepalen waar de wind vandaan komt.

Privacy

In je hottub of barbecueën zonder pottenkijkers? Check de privacy. Hoge schuttingen, groenige struiken of statige bomen kunnen je een fijn stukje afzondering geven. Zo voelt jouw tuin als een privéparadijs.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloemenpark Appeltern, beleef de mooiste tuinen!

zomerbloeiers

Bodemcheck

Heb je weleens gehoord van ‘slechte grond’? Yep, dat bestaat. Weet wat voor soort bodem je hebt. Sommige planten doen het beter in zand, terwijl anderen dol zijn op klei. Slim vooruitdenken betekent een tuin die moeiteloos bloeit.

Tuinieren of Relaxen?

Ben je een groene vingers-fan of wil je gewoon ontspannen zonder al te veel tuinwerk? Bedenk hoeveel onderhoud je wilt plegen. Een grote tuin is prachtig, maar vergt meer werk. Een kleine, slim ontworpen tuin kan net zo mooi zijn zonder al te veel gedoe.

Dat waren een paar handige tips voor de ideale tuinligging bij het kopen van je nieuwe thuis. Onthoud: het is JOUW tuin, dus maak er JOUW paradijs van. Veel plezier met je groene avontuur!

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Nieuw: kant-en-klare Tantau-tuinrozen

Fotocredits introfoto; Bloemenpark Appeltern.