Fusion Hydrangea – Naast de vele bestaande hortensia-soorten ontwikkelde PerlaNova een nieuwconcept: Fusion Hydrangea, bijzondere hortensia’s op stam -potmaat 21 cm-, in diverse kleuren. Deze hortensia kleurt door en bloeit maar liefst vijf maanden.

Pot- en snijhortensia

Familiebedrijf PerlaNova is kweker en veredelaar van pot- en snijhortensia en produceert op ruim 5 hectare de nieuwste hortensia-cultivars. Het bedrijf timmert op het gebied van assortimentsvernieuwing hard aan de weg. Sinds enkele jaren zetten zij onder hun label My Beautiful de nieuwste en beste soorten op de markt.

Fusion Hydrangea

Het bedrijf wordt onder andere gerund door de broers Martijn en Carlo Hoogendoorn en één van de nieuwste concepten van hen is de Fusion Hydrangea. Het merk is ontwikkeld voor PerlaNova in samenwerking met KapiteinsVrouw (branding & design) en Productmanagement Royal FloraHolland.

5 maanden bloei

Fusion Hydrangea van PerlaNova kent na jaren van (eigen) veredeling een rijke familie aan soorten en kleuren. Doordat er heel goed en afzonderlijk gekeken is naar wat de hortensia’s echt nodig hebben, met oog voor het milieu, is de kwaliteit zowel door de keten heen als bij de (eind)consument zeer goed te noemen. Dit maakt deze hortensia niet alleen betrouwbaar, maar ook uniek: de bloem kleurt door en bloeit maar liefst vijf maanden.

Vaas & droogbloem

Daarnaast is deze hydrangea multifunctioneel. Als een-pitter, als droogbloem in vaas en later als tuinplant met meerdere bloemknoppen.

My Beautiful

My Beautiful hortensia’s hebben kenmerken die kwekers, groothandelaren, bloemisten en consumenten verlangen:
-ziekteresistentie
-bloeizekerheid
-doorkleuring
-sterk genoeg om te vervoeren
-exclusieve soorten
-lang vaasleven

Lees ook over deze hydrangea innovatie: Boerenhortensia ECLIPSE innovatie van First Edition, een dieppaarse hortensia met bijna zwarte bladeren, die in 2024 op de consumentenmarkt wordt gebracht.