Tuin van het jaar 2018 – De branchevereniging van groene ondernemers heeft zeven tuinen genomineerd voor de titel Tuin van het Jaar 2018. De vakjury kiest uit deze zeven. Daarnaast is er de publieksprijs van deze wedstrijd, waarbij iedereen via Facebook kan stemmen op de mooiste tuin.

Tuin van het jaar 2018

Hovenier

Na het tuinbezoek van eind augustus heeft de jury zeven inzendingen genomineerd. Deze inzendingen laten allemaal zien hoe professioneel ontworpen, aangelegde en onderhouden tuinen sterk kunnen verschillen: afhankelijk van de kwaliteit en stijl van de hovenier, de wens van de klant en de variatie aan hedendaagse tuintrends.

Genomineerd

foto 2: Moderne leef-werktuin met buitenkamer aangelegd door Somers Hoveniers

foto 3: Rustgevende subtiele patiotuin aangelegd door De Rooy Hoveniers

foto 4: Lounge-leeftuin met Marokkaans tintje aangelegd door Hendriks Hoveniers

foto 5: Tropische verrassing-tuin aangelegd door Paul Casteleijn Hoveniers

foto 6: Compact voortuinengroen aangelegd door Lindenbosch tuinarchitectuur

foto 7: Stylisch stadse gezinstuin aangelegd door Biesot Tuinen en Parken

Tuin van het jaar

Weelderige, bloemrijke villatuin van Fons Linders Tuinmeesters.

Uitdagende taak

De vakjury heeft deze tuinen beoordeeld op de volgende vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces heeft de jury meegenomen in de afwegingen.

In het voorjaar van 2018 worden beide prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Meer info, zie VHG.

Waardevol groen

De groenbranche heeft een waardevol product in handen. Groen is niet langer alleen maar decoratie, maar draagt bij aan de kwaliteit van onze leefomgeving, de biodiversiteit, de gezondheid van mensen en de circulaire economie. Het biedt oplossingen voor klimaatadaptatie en is bovendien economisch aantrekkelijk.