Bollenstreek op de fiets – De Bollenstreek staat wereldwijd bekend om zijn kleurrijke velden vol bloeiende bloemen. Vooral tulpen vind je er in het bloeiseizoen overal. Deze regio, die zich uitstrekt van Haarlem tot Leiden, biedt een prachtig landschap, dat het best per fiets kan worden verkend. Laat je betoveren door de levendige kleuren, frisse lucht en charmante dorpjes tijdens een onvergetelijk fietsavontuur door de Bollenstreek.

Bollenstreek op de fiets

Kleurige Keukenhof

Je fietsavontuur kan beginnen bij de Keukenhof, een van de grootste bloementuinen ter wereld. Hier word je omringd door miljoenen bloemen in verschillende kleuren en variëteiten. Je kunt je eigen fiets meenemen, of gebruikmaken van fietsverhuur Keukenhof. Hoewel je in de Keukenhof zelf niet mag fietsen, kan een fiets huren wel heel praktisch zijn. Vooral met mooi weer is het namelijk druk bij het park, maar op de fiets vermijd je met gemak alle files.

Volg het tulpicoon

De Bollenstreek biedt speciale fietsroutes die je langs de mooiste bloemenvelden leiden. Volg de borden met het kenmerkende tulpicoon en je weet zeker dat je de mooiste plekjes tegenkomt. Verblijf je meerdere dagen in de regio? Dan kun je ook nog de fietsroutes volgen met molenicoon en kaasicoon, waarbij je (je raadt het al) langs molens en kaasboerderijen fietst.

Keukenhof sluit 2023 na succesvol seizoen

Keukenhof.

Naar de stad

Vind je het platteland prachtig, maar wil je tussendoor ook genieten van wat stadse gezelligheid? Maak een tussenstop in Lisse, een charmant stadje in het hart van de Bollenstreek. Verken het historische centrum en geniet van een ontspannen lunch in een van de lokale cafés. Lisse biedt ook mogelijkheden om meer te leren over de geschiedenis van de tulpenindustrie in het Tulpenmuseum.

Langs de kust bij Noordwijk

Deze regio heeft eigenlijk alles te bieden: van schattige dorpjes tot gezellige steden en van tulpenvelden tot de zee: geniet van de verfrissende zeelucht terwijl je door de duinen bij Noordwijk fietst. Fietsverhuur Noordwijk zit er op een praktische locatie, dus je hoeft er niet eens je eigen fiets voor mee te nemen. En Noordwijk heeft niet alleen prachtige stranden, maar ook gezellige restaurants en winkels langs de boulevard waar je kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Veel fietsplezier!

Fotocredits: David Prado, op Dreamstime.com.

Nog meer weten over tulpen

Kijk dan eens naar deze artikelen op GroenVandaag.

Introductie Tulpenthee is veelbelovend

Tulpenseizoen kleurrijk gestart op Dam in Amsterdam

Franse tulp, in de schijnwerpers

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bollenvogels tellen en patrijzen helpen