Voordelen van een pelletkachel – Een knusse en gezellige woning waar het heerlijk vertoeven is, staat wellicht hoog op ieders verlanglijstje. Het kiezen van de juiste warmtebron zal hier een grote rol in spelen en we zien dat steeds meer mensen hierbij kiezen voor een pelletkachel. Niet alleen biedt deze kachel een gezellige en sfeervolle warmte, er zijn ook nog tal van andere voordelen voor te vinden. Lees snel verder en ontdek waarom dit ook voor jou een prima oplossing is.

Voordelen van een pelletkachel

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een verwarmingstoestel dat gebruik maakt van pellets als brandstof; ja de naam zegt het eigenlijk al helemaal zelf. Pellets heb je ongetwijfeld al wel ergens zien liggen in de winkel. Het zijn kleine geperste korrels die gemaakt worden van houtafval.

Een warmtebron met vele voordelen

Kostenbesparend

Hoewel de prijs van een pelletkachel hoog lijkt, zijn er enkele zaken te vinden waar je rekening moet mee houden. Pelletkachels kennen een hoge efficiëntie waarbij tot 90% van de gebruikte brandstof omgezet wordt in warmte en bovendien is pellets kopen relatief goedkoop. Deze twee factoren zorgen ervoor dat je de prijs van je kachel snel hebt terugverdiend.

Milieuvriendelijk

Kenmerkend voor pelletkachels is de efficiënte verbranding die zorgt voor een lagere emissie. Optimaal houtpellets stoken draagt bij aan een schoner milieu door de kleinere hoeveelheid schadelijke stoffen die vrijkomen bij het verbranden. Niet onbelangrijk is tevens dat de pellets gemaakt worden van houtafval, wat eveneens een mooie bijdrage aan een schoner milieu is. Wist je trouwens dat er subsidies en premies bestaan voor mensen die investeren in de aankoop van een pelletkachel? Vraag dit zeker na en bespaar nog meer.

Gebruiksvriendelijk

Pelletkachels zijn heel eenvoudig in gebruik en laten je lang genieten van de heerlijke warmte zonder dat je er steeds voor in de weer moet zijn. De in te stellen programma’s, die je zelf van op je smartphone kunt activeren, en de automatische toevoer van de pellets zorgen er voor dat je hier eigenlijk geen omkijken naar hebt.

Geniet jij binnenkort ook van de vele voordelen die hierboven te lezen zijn? Verwarmen met een pelletkachel staat gelijk aan een knusse, gezellige en warme sfeer in huis zonder dat je hiervoor grote investeringen hoeft te doen. Kijk, vergelijk en kies een toestel dat aan al jouw verwachtingen voldoet.

LEESTIP: Lees ook over Forest Steward Council, op GroenVandaag.

Fotocredist introfoto: energypellets.