De tuinen van Appeltern – In 30 jaar de koudste en warmste opening tegelijk… Al vroeg vanochtend ontving Appeltern, het grootste inspiratiepark van Nederland, diverse telefoontjes en verschenen er felicitaties op Facebook. Het dertigste jaar en de opening van het nieuwe entreegebouw is bij velen niet onopgemerkt gebleven. Appeltern hoopt nu op de lente, zodat bezoekers weer kunnen genieten van de tuinen.

De tuinen van Appeltern zijn weer open

Door Ben van Ooijen


Na maanden van bouwen, poetsen en planten worden we extra warm, en natuurlijk ook emotioneel van al die lieve en bemoedigende berichtjes.

We zijn natuurlijk hartstikke trots.. voelen ons ook best wel een beetje stoer met de nieuwe expansie, maar tegelijkertijd vinden we het ook heel spannend omdat we nog nooit zo’n grote investering in 1 jaar tijd gedaan hebben.

Entree

Ons entreegebouw is geweldig mooi geworden, vinden we zelf. We hebben op deze koudste seizoensopening ooit helaas nog geen bezoekersreacties mogen ontvangen, maar dat gaat zaterdag en zondag tijdens de preview voor onze leden zeker nog komen. Ook al omdat nu duidelijk wordt dat de temperaturen weer gaan stijgen!

Geremd door de kou

Onze tuindienst was vorige week helemaal klaar met de schoonmaak van de tuinen. De laatste 15 meter van de slagbomen op het parkeerterrein tot de straat lukte net niet meer doordat het spuitwater ter plekke bevroor.
In de borders hebben de planten zich uit bescherming voor even een beetje teruggetrokken. We kunnen niet wachten om ze met onze cultivators weer tot leven te wekken.

appeltern

Geen IKEA meer

Met de nieuwe entree is de hele infrastructuur veranderd.. geen verplichte routes meer. Via het glazen entreegedeelte ben je gelijk binnen en wijzen de nieuwe kleurrijke richtingspalen je de weg. Bovendien ontvangt elke bezoeker een handzaam nieuw parkboekje (32 pagina’s) met tekst en uitleg.

Koud en warm tegelijk, dat is precies hoe we ons nu voelen. Buiten waait een stevige vrieskou maar in onze gedachten schijnt de lentezon. Zoals gezegd mede ook door al die berichtjes en felicitaties bij deze nieuwe start.

Meer informatie op de site van het tuineninspiratiepark.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De Bloemen van Jan Siebelink