Oud-Hollands weekend 2017 – Van 31 maart tot en met 2 april 2017 is het Oud-Hollands Weekend in lentepark Keukenhof. Met miljoenen bloembollen, een draaiorgel, een poffertjes-restaurant en een molen heeft Keukenhof al een echte Hollandse uitstraling.

Oud-Hollands weekend 2017

oud-hollands weekend 2017

Terug naar vroeger

Oude ambachten en bloembollen

De ambachtslieden demonstreren tijdens het Oud-Hollands Weekend hun oud-Hollandse ambacht te midden van de bloemenpracht van Keukenhof. Samen met een uitgestalde kaasmarkt, levende standbeelden van oud-Hollandse figuren, dans- en muziekoptredens van klederdrachtgroepen en typisch Hollandse nostalgische fietsen, ervaren bezoekers tijdens dit evenement het echte Holland van vroeger. Er wordt in Keukenhof die dagen paling gerookt, een visser breit visnetten, de kuiper demonstreert tonnen maken en komt er een historisch beurtschip naar het park.

keukenhof

Kaasmarkt en tulpen

Tijdens het weekend verhuist de kaasmarkt van Alkmaar 3 dagen lang naar Keukenhof. Een mooi tafereel van kaasdragers, kaasmeisjes en honderden kazen tussen de tulpen. Kaas en tulpen is een goede combinatie. Jaarlijks komen honderdduizenden internationale bezoekers naar Nederland voor bijzondere Hollandse iconen: molens, grachten, tulpen en kaas. Deze iconen vertellen het verhaal van Nederland en leveren verrassend mooie plaatjes op. Met de start van het Oud-Hollands weekend start ook het kaasmarkt-seizoen in Alkmaar.

Bezoekadres
Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

Jacoba van Beieren

Geschiedenis van het lentepark vol bloembollen

De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) gebruikte ‘Keukenduyn’ als jachtgebied voor Slot Teylingen. In 1641 werd Kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200 hectare.