Oud-Hollands weekend 2016 – Met miljoenen bloembollen, een draaiorgel, een poffertjesrestaurant en een molen heeft Keukenhof al een echte Oud-Hollandse uitstraling. Maar dit weekend -van 1 tot en met 3 april- is het nóg Hollandser met het Oud-Hollands Weekend.

Oud-Hollands weekend 2016

Ambachten

De ambachtslieden demonstreren tijdens het Oud-Hollands Weekend hun Oudhollandse ambacht te midden van de bloemenpracht van Keukenhof. Met twee uitgestalde kaasmarkten, levende standbeelden van Oudhollandse figuren, dans- en muziekoptredens van klederdrachtgroepen, shantykoren en typisch Hollandse nostalgische fietsen leren bezoekers tijdens dit evenement het echte Holland van vroeger kennen.

In samenwerking met het Zuiderzeemuseum uit Enkhuizen wordt er paling gerookt, een visser breit visnetten, de kuiper demonstreert tonnen maken en komt er een historisch beurtschip naar het park.

Keukenhof
Bezoekadres
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

Jacoba van Beieren

Geschiedenis van het lentepark vol bloembollen

De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) gebruikte ‘Keukenduyn’ als jachtgebied voor Slot Teylingen. In 1641 werd Kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200 hectare.

tulpen

Keukenhof: lentepark – tulpenpark.

Tulpen

Nederland is het epicentrum van tulpenbollen. Ons land exporteert jaarlijks bijna 2,5 miljard tulpenbollen naar andere landen. Nederland is koploper vanwege de perfecte grond die wij hebben om bollen te telen. Tulpen worden onderverdeeld in 15 verschillende groepen. Die onderverdeling zorgt er voor dat je makkelijker kunt zoeken in het grote assortiment. Ze zijn gegroepeerd op basis van bloeitijd en bloemvorm. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele, dubbele, gefranjerde, leliebloemige, botanische en parkiettulpen en bestaan er vroeg- en laatbloeiende tulpen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Tulpen, 10 weetjes over dit Hollands icoon