WAGENINGEN – Wordt de banaan met uitsterven bedreigd? Boosdoener is een venijnig schimmeltje dat de bladeren van de boom en de vruchten aantast, waardoor de vrucht al verrot is, voordat hij de plantage heeft verlaten, aldus hoogleraar Gert Kema van Wageningen Plant Research.

Om maatschappelijke belangstelling te verwerven voor het wetenschappelijk onderzoek om bananen te behouden voor uitsterven, zet Kema de bananenkunst van kunstenaar Stephan Brusche in.

Met kunst de banaan redden

 

[youtube id=”Nb9PeqGK-gs” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Voor de 40-jarige Rotterdammer Brusche, bekend onder zijn artiestennaam iSteef, is de banaan wat linnen is voor een schilder. Hij ontdekte dat je op de schil goed kunt tekenen.

iSteef
Om de app Instagram uit te proberen zocht hij iets om te fotograferen. Hij zag dat er nog bananen over waren van de lunch en bedacht toen ‘als ik daar nou eens gezichtje op teken…’ Omdat het zo heerlijk soepel tekent op een banaan met een ballpoint pen tekende hij de volgende dag weer een nieuwe banaan.

Sindsdien is Stephan, online beter bekend als iSteef, zichzelf dagelijks aan het uitdagen om telkens weer iets nieuws te maken van bananen.
Zijn tot kunst verheven bananen zijn te zien in een foto-expositie op de Campus van Universiteit Wageningen die loopt tot 15 maart.

 

Impulse
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen

[Bron: resource.wur.nl]