Paphiopedilum Pinocchio – De Paphiopedilum Pinocchio is een unieke orchideeënsoort die bekend staat om zijn opvallende bloemvorm en bloeitijd. De meesten mensen weten niet dat de Paphiopedilum Pinocchio een echte doorbloeier is. Want na dat de bloem van de Pinocchio is afgevallen komt er weer een nieuwe bloem op de steel. Zo kan je continu genieten van de schoonheid van deze bloem.

Paphiopedilum Pinocchio

Neus van Pinocchio

Een ander bijzonder kenmerk van de Pinocchio zijn de bloemen. De bloemvorm lijkt op een neus, wat de orchidee zijn bijnaam “Pinocchio” heeft gegeven. De bloemen hebben een mooie, heldere kleur die varieert van roze tot oranje en geel, met een opvallend patroon van donkere vlekken en strepen.
Naast zijn opvallende bloemen is de Paphiopedilum Pinocchio ook een gemakkelijk te verzorgen orchidee. Deze schaduwrijke orchideeënsoort heeft niet veel water nodig. Dompel de orchidee één keer per week in het water gedurende tien minuten. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

Orchidee

Kortom de Paphiopedilum Pinocchio is een unieke orchidee die gemakkelijk te verzorgen is. Met zijn opvallende bloemvorm, kleuren en lange bloeitijd, is deze orchidee een prachtige aanvulling op elke plantencollectie. Met de juiste zorg kan de orchidee maandenlang blijven bloeien.

Paphiopedilum Pinocchio

Kweker Prins

Prins Paphiopedilum Orchideeën kweekt sinds 1993 zo duurzaam mogelijk Paphiopedilum Amerikaanse Hybriden. In 1993 hebben Elsbeth Prins en Ron Tiegelaar, Prins Paphiopedilum orchideeën opgericht. Op het ouderlijk bedrijf bij Elsbeth thuis was al jaren lange ervaring van de Paphiopedilum-teelt. Elsbeth en Ron hebben zich er verder in gespecialiseerd. De veredeling , opkweek en afweek gebeurt allemaal in eigen beheer. In 2007 is een samenwerking aangegaan met Wim en Tine van Baalen, op een andere locatie, waar nu ook volop de Paphiopedilum wordt gekweekt. Dit om de aantallen te verhogen.
Paphiopedilum is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Na ruim 3 jaar liefdevolle verzorging worden ze door vakmensen met aandacht ingepakt naar de wensen van de klant, zodat de consument volop kan genieten van de exclusiviteit en elegantie van deze plant.