NOORBEEK – Tuin Schopsheim is een idylle. Tussen het Nederlandse dorp Noorbeek, in het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg, en het Belgische ’s Gravenvoeren ligt aan de rand van een bos, net over de grens in België, op een heuvel met prachtig uitzicht, midden in een beschermd natuurgebied, de vrijliggende, bijna 3 eeuwen oude, prachtig gerestaureerde dubbele caré-boerderij “Schopsheim”.

Schopsheim

Het is een paradijselijke stek in een prachtig landschap waar de stilte nog het hoogste woord heeft.

 schopsheim3    schopsheim2

Open voor publiek
In de grote tuin rond de boerderij zijn gedurende 21 jaar mooie en zeer verschillende borders aangelegd. Vanzelfsprekend is de tuin goedgevonden door de Nederlandse Tuinenstichting en de Open Tuinen België, waardoor die is opengesteld voor het publiek.
GroenVandaag was er tijdens het open-tuinen-weekend van 9 en 10 juli in 2016. Dit is het grote genieten: van de wandeltocht vanuit Noorbeek door de landerijen met kersengaarden en graanvelden naar de tuin bovenaan de heuvel, van de terrassen, van de plantenborders, van de zon, van het kletsen aan de grote keukentafel, van de woonboerderij, van de kippen… Een plek waar je langer zou willen blijven. Absoluut een bezoek waard. En zeer gastvrij.

Open weekenden 2018
Tuin Schopsheim (vertaling: schapenhuis) houdt deze zomer nog twee open-tuinen-weekenden:
-11, 12, 25 en 26 augustus
-8, 9, 22 en 23 september

Adres
Schophemmerhei 5
3798 ‘s-Gravenvoeren
België

Let op: de locatie wordt niet via navigatie aangegeven, bezoek voor de routebeschrijving de site.

Buiten de open-tuinen-dagen is tuin Schopsheim tot 1 november ook te bezoeken, maar alleen op afspraak. Daarvoor kunt u mailen of bellen:
-email: mariakapteijns@belgacom.net
-telefoon: 06-27408854