GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, lifestyle, wonen en duurzaam vergroenen

Park Beervelde 2017 het Feest van de Tuin

2024-06-28T12:01:06+02:007 mei 2017|Nieuws|

Park Beervelde 2017 – Langs de dreven van Beervelde, één van de mooiste privé domeinen in België, bieden 220 zorgvuldig geselecteerde deelnemers een selectie van het beste wat er op het gebied van planten en tuinen te vinden is, èn een ruime keuze aan decoratie en antiek voor de tuin.

Park Beervelde 2017

Feest van de tuin

Meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs… het is vooral een feest van de tuin. Een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving en heerlijke atmosfeer ontmoeten.

tuinevent Beervelde

Thema Vlinders

Insecten zoals bijen, zweefvliegen en vlinders zijn belangrijk voor bestuiving van planten. Vandaar dat het tuinevent de vlinder even in de spotlights zet en het belang van een vlindervriendelijk tuin onderstreept. En vlinders zijn natuurlijk ook heel mooi.

Nieuwe introducties

Zoals elk jaar zijn er weer veel nieuwigheden en recente introducties te zien. Gentiaan Bulborum Botanicum stelt een nieuwe Dahlia voor “Verrone’s Obsidian” (een echte vinderplant). Kruisbessen Proeftuin introduceert een nieuwe kiwi-bes, deze is vroeger rijpend.

tuinevent Beervelde
Praktisch

Beervelde, de lente-editie
Beerveldse Baan 33
Lochristi, bij Gent
België
12, 13 en 14 mei
van 10 tot 18 uur

Meet informatie op Het Feest van de Tuin.

Foto-credit: Domein Beervelde en Tuincursus.com.

Kasteelpark

Het 25ha grote kasteelpark werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. De bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse sierteelt. Vandaag is het domein nog steeds in handen van dezelfde familie. Het wordt het hele jaar door onderhouden in functie van de internationaal gerenommeerde Tuindagen van Beervelde die er half mei en half oktober plaatsvinden en tevens heel geliefd bij jonge koppels met trouwplannen, op zoek naar een sprookjesachtig kader.

Ga naar de bovenkant