Pasen met paasbloemen – Het verstoppen van paaseieren, met familie genieten van een paasbrunch. `Pasen staat voor veel mensen voor een perfect moment om samen te zijn en het huis te versieren met leuke decoraties, zoals paaseieren, paashazen en vrolijke voorjaarsbloemen.

Pasen met paasbloemen

Dit artikel is mede verzorgd door iBulb.

Een nieuwe lente

Pasen wordt vaak geassocieerd met het vieren van het nieuwe seizoen: de lente! En daar passen bolbloemen en bolletjes op pot perfect bij. Bloemen brengen altijd een gevoel van vreugde en frisheid met zich mee, en dit is dé manier om de lente in huis te halen. Het vrolijke geel van de bloemen met het frisse groen van de bladeren geven echt een ‘vrolijk Pasen-sfeertje’.

Voorjaarsbloemen

Gebruik bolbloemen zoals tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes en krokussen om je huis te versieren. Zet ze in vrolijke vazen of manden en verspreid ze door het hele huis. Voeg er paaseieren en andere paasdecoraties aan toe voor een feestelijke touch. Pasen met paasbloemen, wat wil je nog meer.

Paastips

  • Ga je op bezoek tijdens Pasen? Geef dan een mooie pot met hyacinten of een mandje met blauwe druifjes cadeau.
  • Wil je niet alleen maar geel? Wissel geel dan af met andere kleuren bloemen maar zorg dat geel de overhand houdt.
  • Paasactiviteit: laat kinderen een eigen bloempotten versieren en zet hierin hun favoriete bolletjes op pot in.
  • Maak de paasbrunch of het paasdiner extra speciaal door bolbloemen als het middelpunt te gebruiken. Een kleurrijk bloemstuk in het midden van de tafel geeft een heerlijk paassfeertje.

Geniet van de aankomende lente in huis, van het samenzijn en van alle gezelligheid. Vrolijk Pasen!

Meer info over bolbloemen, zie bloembol.org.

Fotocredits: iBulb

Pasen 2024 met Nederlandse bloemen op het Sint Pietersplein

Fotocredits: Piet van den Burg, Sander Evers en Martine van Went.

Nederlandse bloemen in Rome

Het is een goed gebruik dat met Pasen Nederlandse bloemdecoraties het Sint Pietersplein van het Vaticaan in Rome opfleuren. Dat is ook dit jaar het geval. De traditie is ontstaan na de bloemversiering van het plein door Nederlandse bloemisten voor de zaligverklaring van Titus Brandsma in 1985. Inmiddels zijn de bloemen een symbool voor de goede band tussen het Vaticaan en Nederland.

Lees dit artikel elders op GroenVandaag: Pasen 2024 met Nederlandse bloemen op het Sint Pietersplein