Rozenfestijn Arcen 2024 – Duizenden rozen staan in bloei in het barokke rosarium van Kasteeltuinen Arcen. Dat is in deze tijd van het jaar al een bezoek waard. Tijdens het Rozenfestijn in Arcen valt echter zoveel meer te beleven. Gasten genieten met volle teugen van de operettemuziek, die vijfmaal per dag live wordt gezongen door Maja van ’t Oever en Jan Alofs, al 15 jaar vaste waarden tijdens de rozendagen. Nieuw dit jaar is het Rozensnoephuisje in het oude tuinhuis van Wolf-Metternich. Dit monument, dat de afgelopen seizoenen als opslag diende voor de tuindienst, is nu omgetoverd tot een heus snoepparadijsje door Miranda Valkx, eigenaresse van snoepwinkel Mierzoet in Arcen. Voor de jongste bezoekers is er een Rozenspeurtocht.

Rozenfestijn Arcen 2024

Rozenfestijn Arcen 2024 is vertrouwd en vernieuwd

Rozenoperette

Rozenfestijn Arcen 2024 is vertrouwd en vernieuwd

Kasteeltuinen Arcen

Rozen verwerkt tot kunst

Bloemarrangeurs van topniveau creëren voor het Rozenfestijn florale kunstwerken; op zeven locaties in de tuinen en in acht kamers op de tweede etage van Kasteel Arcen. Een vijftal regionale rozenkwekers, waaronder de nieuwe naam Klümpen Roses uit Straelen (DE), leveren de rozen die de arrangeurs verwerken. Daarnaast voorziet het eigen bloementeam van Kasteeltuinen Arcen de Bel-etage van het kasteel van bloemwerk met de roos in de hoofdrol.

Rozeninspiratie in het Rozentheater en de Oranjerie

Dagelijks geven de arrangeurs van de bloemwerken uitleg en demonstraties over hoe zij rozen verwerken in hun bloemstukken en kunstwerken. De Oranjerie, de souvenirshop van het park, heeft het assortiment volledig toegespitst op rozen, rozen en nog eens rozen. Hier vindt men de beste rozen uit Lottum en andere bijzondere andere rozenproducten.

Smaakvolle rozen

Tijdens het Rozenfestijn staan duizenden rozen in het Rosarium volop in bloei, waaronder de Rosa August Deusser, vernoemd naar de laatste bewoner van Kasteel Arcen. Een nieuwe, bijzondere roos is de Theo Clevers-roos, genoemd naar de meest bekroonde ijsmaker uit Grubbenvorst. Deze roos is te vinden in de Geur- en Smaaktuin van het Rosarium in Kasteeltuinen Arcen. In de horeca is de Rozenvlaai van Bakkerij Smits uit Lottum te proeven, die dagelijks vers wordt geleverd en zeer geliefd is op het terras.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Rozenkoningin Rianne opent het nieuwe rozenseizoen