Sunflower Flash. Met een verrassende en vrolijke Sunflower Flash luidden Takii en het Van Gogh Museum de zomer van 2021 in. De meesterbloemisten van The Wunderkammer gaven hun creatieve uiting aan Van Goghs wereldberoemde inspiratiebron: de zonnebloem. Het resultaat: bloemenkunst op drie locaties in Amsterdam waarmee het publiek een zonnige zomer vol zonnebloemen inspiratie werd gewenst.

zonnebloemen

Sunflower Flash

De Sunflower Flash Amsterdam is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Takii en het Van Gogh Museum. De Japanse zaadveredelaar is sinds 2015 partner van het Van Gogh Museum en ontwikkelaar van ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’ zonnebloemen. Voor deze gelegenheid werden de meesterbloemisten van The Wunderkammer uitgenodigd om zich uit te leven met de Sunrich-collectie en zich te laten inspireren door de werken van Van Gogh. De bloemenkunst werd met het publiek gedeeld op de Nieuwmarkt, bij Station Bijlmer ArenA en op het Mosplein in Amsterdam.

zonnebloemen

Vincent van Gogh

Zonnebloemen-schilderijen behoren tot de bekendste werken van Vincent van Gogh. In het Zuid-Franse Arles, in 1888 en 1889, schilderde hij in totaal vijf grote doeken van zonnebloemen in een vaas waarvan er een in de vaste collectie van het Van Gogh Museum te zien is. De bloemen, geschilderd met drie tinten geel ‘en anders niets’, waren voor Van Gogh het symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

LEESTIP: Lees ook dit artikel over GroenVandaag: Tentoonstelling in Mauritshuis over de Verering van Flora

Zonnebloemen

Net zoals Van Gogh, laat The Wunderkammer zich inspireren door de zonnebloemen en daarmee zien dat het mogelijk is een voorstelling te maken met veel varianten van één kleur zonder aan zeggingskracht in te boeten.

“Er zijn weinig bloemen die zo’n kracht hebben. Geef iemand een zonnebloem en meteen zie je een stralend gezicht! Dat soort positieve energie wat in de zonnebloem zit, dat zie je ook in de schilderijen.” aldus Florian Seyd, oprichter van The Wunderkammer, in de compilatie video van de Sunflower Flash Amsterdam.

sunflower flash

Koningin der zomerbloemen

Sander van der Meer, zonnebloemen-expert bij Takii, sluit zich hier bij aan; “de kracht, de symboliek, de schoonheid door haar eenvoud. De zonnebloem wordt niet voor niets de koningin van de zomerbloemen genoemd. Het uitgebreide Sunrich-assortiment, met allerlei stralende gele tinten, leent zich perfect om je uit te leven met zonnebloemen deze zomer!”