RIO – Op 4 augustus werd voorafgaand aan de Olympische Spelen, in het Holland Heineken House te Rio een bijzondere oranje tulp gedoopt: TeamNL.

Tulp TeamNL

Wim Balder, tulpuitvinder en Maurits Hendriks, chef de mission van TeamNL/NOC*NSF doopten de bloem samen met Pascal Gilet, algemeen directeur van Heineken.

Oranje

Deze bijzondere oranje tulp is het resultaat van de bundeling van verschillende krachten in de keten. Wim Balder, Jan-Karel Apeldoorn, L&M, Holex en Dutch Flower Group hebben alles op alles gezet om de plant, buiten het gangbare tulpenseizoen en speciaal voor de Olympische Spelen, op tijd beschikbaar te krijgen.
De nieuwe tulp, die overigens grote gelijkenis vertoont met het nieuwe logo van TeamNL, zal in de toekomst verbonden blijven aan TeamNL en NOC*NSF.
Voor de aankleding van het Holland Heineken House leveren Holex en Dutch Flower Group tevens de bekende oranje Prinses Irene tulpen.

Dutch Flower Group
DFG is een wereldwijde familie van gespecialiseerde handelsbedrijven.
Samen zijn zij leidend in de import, export, handel en marktontwikkeling van snijbloemen, boeketten, planten en decoratief groen. 

Fotobijschrift (van links naar rechts): Pascal Gilet (algemeen directeur Heineken), Wim Balder (eigenaar Cotulip) en Maurits Hendriks (chef de mission TeamNL/NOC*NSF) dopen de bijzondere oranje TeamNL tulp in het Holland Heineken House.