Tuintrends 2015 – Overweegt u de zomer iets te doen aan uw tuin? En wilt u met deze tijd mee? Dan zijn dit de mogelijkheden: wild, luxe of een feestje. Volgens de trendwatchers zijn dat de keuzes die trendbewuste tuinliefhebbers kunnen maken.

Tuintrends 2015

Welke trends past bij jou

Unexpected Wild

In de ‘Unexpected Wild’ tuin kan de kan natuur zijn gang gaan, zo lijkt het. De blauwtinten zetten de toon en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen met verweerd oppervlak, bijvoorbeeld van hout, geoxydeerd metaal, natuursteen en ruw beton.

Eco Luxe

In de Eco Lux tuin worden milieu en gemak gecombineerd. Met daarin veel witbloeiende planten zoals pluimhortensia’s en rozen. Vooral hout, natuursteen en andere gerecyclede materialen zijn in deze tuinen verwerkt.

Happy Live

De Happy Live tuin blinkt uit in een mix van kleuren, materialen en functionaliteit. De tuin als een gezellige gebruiksruimte waar plaats is voor relaxen, gezond eten en samenzijn. Deze laatste feel good trend wint aan kracht. Na lastige jaren komt er weer nieuwe energie vrij en overheerst het gevoel dat we de samenleving beter kunnen maken. Wij zijn bewuster, hebben meer oog voor onze omgeving en leven gezonder.

LEESTIP: heb je wel eens aan een jacuzzi gedacht: Jacuzzi in je tuin kosten & handige tips

Waar komen de trends vandaan?

Daar hebben we trendwatchers voor. Mensen die als eersten aanvoelen hoe onze samenleving zich ontwikkelt en die door producenten op het gebied van bijvoorbeeld mode en wonen worden gevraagd om komende trends te verbeelden. Vervolgens brengt de handel deze trends via de de media bij ons: de consument.

bron: www.mooiwatplantendoen.nl

de zachte veilige tuin, vrouwenbladen

Groener Nederland

Tuinbranche Nederland is een van de drijvende krachten achter de Groenbranche trends. In samenwerking met Bloemenbureau Holland, iBulb, INretail en trendwatcher Aafje Nijman worden jaarlijks de trends voor de groenbranche opgesteld. Behalve dit, heeft Tuinbranche Nederland de ambitie om Nederland flink te vergroenen en zo bij te dragen aan een groene en duurzame leefomgeving voor mens en dier in en om het huis. Een toekomst waarin tuincentra dé centrale plek zijn waar mensen terechtkunnen voor kennis, inspiratie en beleving op het gebied van groen en duurzaamheid.