Tulipa is hilarisch – Het theaterstuk Tulipa is een hilarisch familiedrama met in de hoofdrol de tulp. Het gaat over de drie zussen die aan de vooravond staan van de faillisementsverkoop van het familiebedrijf, dat begon met de diefstal van een bol uit de Hortus Botanicus en in de loop der eeuwen uitgroeide tot een schatrijke onderneming.

Tulipa is hilarisch

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Tulipa is een locatie-voorstelling. Een ode aan de tulp. een woest en hilarisch familiedrama vol tulpen, bollen, muziek & zang.

Familiekapitaal in bitcoins

Eén van de zussen heeft het familiekapitaal in 2017 geïnvesteerd in bitcoins en heeft het oude bedrijf daarmee aan de rand van de afgrond geplaatst. Ze staan recht tegenover elkaar. En nu? Nemen ze hun verlies en is dit het einde, of willen zij het familiebedrijf redden?

Voorstelling

De voorstelling is een mozaïek van verschillende momenten uit de geschiedenis van de Tulp en de mensen die daar een belangrijke rol speelden. Handelaren uit de 17e eeuw, bloemenmeisjes tijdens het Corso, hardwerkende bollenpellers in de schuur, kwekers door de eeuwen heen. Allemaal met dezelfde droom net zo beroemd, rijk en waardevol te worden als de bloem die hen bindt.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Tulpen, 10 weetjes over dit Hollands icoon

Première

TULIPA gaat in première op 8 juni om 20:00 uur en is tot en met 7 juli. Met Marije Scheerder, Gunkel en Liesbeth Rood van Theatergroep Lava. Eerder maakten zij BADEN en de familie voorstelling SNEEUW OP DE VENSTERBANK.

tulipa

Speellocatie

Land van Fluwel
Belkmerweg 65
1753 GD Sint Maartensvlotbrug
Voorstellingen op 8, 9, 22, 23 en 6 & 7 juli te zien.

Foto-video-credits
-intro-foto: Ibulb
-poster en video: Tg. Lava