Tulpenkoningin – Hoera voor de tulpenkoningin. Lotte Oppenhuizen uit Creil en Heleen Bruintjes uit Espel zijn tijdens de opening van de Bloembollen Vakdagen Flevoland in Creil gekroond tot Tulpenkoningin en -prinses. Zij zetten zich in 2018 in als ambassadeurs van de tulpenteelt en het Profytodsd Tulpenfestival in de Noordoostpolder. Het fenomeen tulpenkoningin is een mooie traditie.

Tulpenkoningin

Sam van Egmond, directeur bemiddelen van Hobaho, hing Tulpenkoningin Lotte de sjerp om. Hij is trots dat hij al voor de zesde keer de sjerp om mag hangen. ’Fantastisch dat deze jongedames ons op deze manier vertegenwoordigen gedurende het tulpenseizoen in de Noordoostpolder’.

tulpemkoningin

bron: ibulb

Gekroond

Tulpenkoningin Lotte is 18 jaar en geboren en getogen in Creil. ‘Thuis hebben wij een agrarisch bedrijf en hier help ik wel eens mee. Ik ben nu tweede jaars student podotherapie aan het Saxion in Enschede. Elke vrijdag en zaterdag ben ik op het voetbalveld te vinden en deze zomer doe ik voor het eerst mee doen aan de autocross. Ook vind ik het leuk om in de weekenden met mijn vriendinnen op stap te gaan’.

Tulpenprinses Heleen is 19 jaar en woont in Espel. ‘Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding agrarisch ondernemerschap dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Naast mijn studie werk ik en houd ik mij bezig met schapendrijven, ben ik af en toe op de atletiekbaan in Emmeloord te vinden en probeer ik in het weekend de feestjes niet te missen’.

Foto-bijschrift: Tulpenprinses Heleen en Tulpenkoningin Lotte op de vaktentoonstelling
Foto-credits en meer informatie: StEP Noordoostpolder.

tulpen

Tulpenroute

In de Noordoostpolder wordt jaarlijks de Tulpenroute is uitgezet. Elk voorjaar genieten vele mensen van de uitgestrekte tulpenvelden. Wie wil kan langs de tulpen de uitgestippelde fietsroute volgen.