Tulpen- en tuinenroute – Van 21 april tot en met 7 mei is de jaarlijkse Tulpenroute in de Noordoostpolder gepland. Door het warme weer van vorige week, bloeien de tulpen eerder en zijn de routeborden al geplaatst. Met Pasen kan men de bewegwijzerde route, van ongeveer 100 km, rijden. Deze voert langs ruim 1000 hectare bloeiende tulpen en is in 2009 al door National Geographic uitgeroepen tot één van ’s werelds mooiste autoroutes.

Tulpen- en tuinenroute

Tuinenroute

Narcissen en Helleborus

Diverse bedrijven openen hun poorten, om het publiek te laten kennismaken met de vele polderproducten. De eigenaren van vier prachtige boerderij-tuinen organiseren een Tuinenroute. De tuinen zijn vanaf vrijdag 14 april dagelijks geopend. Ondanks dat het nog vroeg in het jaar is, kunt u hier al volop genieten van de duizenden voorjaarsbollen (waaronder 200 verschillende Narcissensoorten), van de honderden Helleborussen en van vele andere vroegbloeiende vaste planten, heesters en bomen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Helleborus Dagen in De Noordoostpolder

Fietsen

De Tuinenroute is ook goed te doen op de fiets: van tuin 1 via tuin 2, 3 en 4 terug naar tuin 1 is ongeveer 19 km. Vanwege de vroege bollenbloei kunt u ook al tijdens de paasdagen in onderstaande tuinen terecht.

Deelnemende tuinen

De Stekkentuin te Espel: www.destekkentuin.nl

De Tuinen van Lipkje Schat te Bant: www.lipkjeschat.nl
De Pegasushof te Bant: www.pegasushof.nl
De Goldhoorn Gardens te Bant: www.goldhoorngardens.nl, deze tuin is 2de paasdag gesloten.

In De Stekkentuin is tevens een schilderijen expositie. De schilderessen zullen vanaf 20 april afwisselend aanwezig zijn.

Praktisch

-de tuinen zijn rolstoel-onvriendelijk
-dagelijks t/m 7 mei open van 10.00 – 17.00 uur
-groepen op afspraak
-er wordt entree gevraagd
-dag arrangementen mogelijk

Contactadres voor meer inlichtingen over de Tuinen- en over de Tulpenroute:
Wies Voesten, Espel
e-mail: wies@destekkentuin.nl
website: www.destekkentuin.nl