Nieuwe postzegels – Dit jaar geeft PostNL de nieuwe postzegelserie ‘Beleef de natuur’ uit. Elk seizoen kent een eigen vel met tien postzegels. Op 2 januari verschenen de eerste zegels voor de winter, gewijd aan reptielen en amfibieën. In april, juni en september volgen de andere seizoenen met respectievelijk veldbloemen, insecten en paddenstoelen.

Nieuwe postzegels

Planten en dieren

De foto’s op de postzegels zijn kleurrijke portretten van vaak bijzondere planten en dieren in hun natuurlijke omgeving. De beelden lopen vrijwel onmerkbaar door op de aangrenzende zegels. Ook zijn ze met elkaar verbonden door overlappende cirkels van verschillend formaat. Zo ontstaat er een natuurlijk contact tussen de planten en dieren.

Schoonheid van de natuur

Met de nieuwe zegels brengt PostNL een ode aan de verscheidenheid van de natuur in ons land. “Die is veel groter dan we soms op het eerste gezicht denken”, zegt Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL. “Des te belangrijker dat we ons gezamenlijk inzetten om de schoonheid van de natuur in Nederland in stand te houden.”

Duizenden foto’s

Voor de serie ‘Beleef de natuur’ selecteerde grafisch ontwerper Frank Janse uit Gouda ongeveer duizend foto’s voor elk van de vier postzegelvellen. Daarna koos hij uit zijn voorselectie van zo’n honderd beelden uiteindelijk de tien foto’s die nu op ieder postzegelvel staan. Hij liet zich leiden door zowel de schoonheid van de foto als de bijzondere eigenschappen van de afgebeelde planten en dieren. De foto’s zijn gemaakt door amateurfotografen die hun allerbeste beelden inzenden naar de websites van PIXFACTORY.

Verkrijgbaarheid

Elk postzegelvel uit de serie ‘Beleef de Natuur’ telt tien zegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn verkrijgbaar bij alle postkantoren en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.