Thee – Thee watergeven? Jazeker! Als het aan Special Plant uit Zundert ligt, kan iedereen thuis haar of zijn eigen kopje kweken. Tea by me, dus. Tea by me, ‘the original teaplant’ is een concept dat inspeelt op de gezondheidstrend, het thuis kweken en het plezier van een absolute theebeleving. De theeplant Camellia Sinensis speelt de hoofdrol.

Thee

thee, zelf kwekenChina

Oorspronkelijk komt de theeplant uit Zuidoost-Azië. Sinensis is Latijn voor Chinees. Over de gehele wereld, in tropische en subtropische gebieden, wordt de plant tegenwoordig geteeld en de jonge scheuten verwerkt tot witte, groene, oolong en zwarte thee.

Legende

Over de ontdekking bestaat een mooie legende. Rond dwarrelend blad zou met toeval in een pan met heet water zijn gevallen, waardoor dit geur, kleur en smaak kreeg.

TeabyMe 2Het concept Tea by me wordt door Special Plant aangeboden aan tuincentra om voor klanten een originele theebeleving te creëren.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Camellia Sinesis

De Camellia sinensis is de oerplant van alle 200 soorten thee. Echte thee wordt in China gedronken met respect. In de lange keten van plant tot glas, zoals we die in Nederland kennen, gaat veel van dat respect verloren. LocalTea (oude naam Tea by Me) ging op zoek naar theeplanten die beter bestand zijn om in een koeler klimaat te groeien. Na een zoektocht van vele jaren hebben zij een mooie selectie gemaakt en daarmee de eerste grootschalige theeplantage in West-Europa gecreëerd. Van de teelt, oogst en uiteindelijk verwerking tot een (h)eerlijke kop verse kwaliteitsthee: bij LocalTea doen ze alles zelf, gewoon op onze plantage in Zundert.

Groene en zwarte thee

Naast veel liefde en aandacht, is het vooral het proces van oxidatie en fermentatie wat de specifieke smaak geeft. Groene twordt niet blootgesteld aan zuurstof, zwarte juist wel.