Verrassen met geranium – Het is weer tijd om balkon en terras aan te kleden met geranium (pelargonium). De nieuwe soorten staan garant voor een uitbundige bloemenzee zonder dat je daar groene vingers voor nodig hebt. En met een beetje creativiteit wordt het zelfs een verrassende zomer. Je hebt namelijk vast wel oude voorwerpen die je een nieuwe functie kunt geven. Dat is niet alleen leuk, maar ook duurzaam. Kijk dus gerust rond op zolder, in de schuur of op een rommelmarkt om te zien wat jij kunt ‘upcyclen’ in de tuin of op balkon en terras.

Verrassen met geranium

Lang genieten

Geranium (Pelargonium) bloeit tot diep in het najaar, is goed bestand tegen droge periodes en het kleurenpalet varieert van fel tot pastel. Lang genieten van geranium is heel eenvoudig want de plant doet het goed in zowel de volle zon als op een plekje in de halfschaduw. Het is vooral een kwestie van regelmatig watergeven. Wanneer je de uitgebloeide bloemen steeds verwijdert, maakt de zomerbloeier continu nieuwe bloemknoppen aan. Voor een extra uitbundige bloei geef je eens per twee weken plantenvoeding.

Wil je deze zomer verrassen met geranium, hier 4 tips om dit te doen.

verrassen met geranium

1- Van kistje naar kastje

Van oude kistjes maak je eenvoudig een kastje. Bevestig ze aan de schutting of muur en je hebt een prima hangkastje waarin je een paar potten met geraniums kunt zetten.

Nog meer verrassen met geranium

2- Bloemenhoed

Een strohoed die je niet meer draagt? Maak er een echte eyecatcher van voor aan een muur. Knip een opening in de zijkant van de hoed en zet er een pot in met geranium. Hang het geheel aan de muur of schutting.

pelargonium

3- Om in te lijsten

Van Gogh koos zonnebloemen, maar jij hebt geranium om in te lijsten! Plant ze in terracotta potten met voorgeboorde gaatjes in de rand. Daar rijg je een touw doorheen zodat je ze kunt ophangen. Varieer met hoogtes in de schilderijlijst voor een speels effect. Of bevestig een plantenbak aan een lijst en zet het geheel op een ezel.

populaire zomerbloeier

4- Tuintje op wielen

Ben je uitgekeken op die oude bolderkar of kruiwagen? Maak er een mini-tuintje van en zet ‘m vol met geranium. Niet alleen mooi, maar ook praktisch. Je verplaatst de mobiele sfeermaker met gemak zodat je tijdens een barbecuefeestje extra plek hebt voor je gasten.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Mei, de maand van de gevulde plantenbakken

Hoe zit het ook alweer is het nu Geranium of Pelargonium. Vanwaar die verwarring?

Kijk voor meer inspiratie en informatie op www.mijngeranium.nl.