ZEIST – Vergroenen! Vogelbescherming Nederland en Intratuin Nederland gaan samen zorgen voor meer groen in voor- en achtertuin. Donderdag 15 maart ondertekenen de organisaties in Barneveld een overeenkomst om samen te werken aan meer natuur in de Nederlandse tuinen.
Uit onderzoek door GFK blijkt dat veel mensen eigenlijk geen tegels willen, maar niet goed weten hoe ze hun tuin vogelvriendelijk kunnen inrichten. Tijdens de ondertekening worden de resultaten van het onderzoek bekend gemaakt.

 

vergroenen tuinen

 

 

Vergroenen

Alle tuinen van Nederland bij elkaar opgeteld levert een gebied op ter grootte van bijna 18.000 voetbalvelden! Maar in veel tuinen valt er weinig leven te ontdekken, maar liefst 40% is bestraat. Daar moet iets aan veranderen: tegels eruit, groen erin!
Uit het onderzoek van GFK blijkt dat mensen verwachten dat Vogelbescherming ze samen met de tuincentra adviseert. Daarom slaan Vogelbescherming en Intratuin de handen inéén. Intratuin biedt veel assortiment specifiek voor het tot leven brengen van de tuin, waardoor vogels, vlinders, bijen en egels extra leefruimte krijgen. Vogelbescherming is de deskundige op het gebied van natuurvriendelijk tuinieren.

Op 15 maart ondertekenen Vogelbescherming Nederland en Intratuin Nederland daarom een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurt bij de vestiging in Barneveld. Basisschoolkinderen werken op dat moment aan vogelvriendelijke voorbeeldtuin. De resultaten van het onderzoek van GFK over natuurvriendelijk tuinieren worden dan gepresenteerd. Ook Camilla Dreef en Nico de Haan, ambassadeurs van Vogelbescherming, zijn aanwezig.

Meer informatie over vogels in de tuin op www.vogelbescherming.nl