Voordelen van led verlichting – Wanneer je op zoek gaat naar verlichting voor in je tuin is er heel veel beschikbaar. Tegenwoordig zien we veel soorten led verlichting voor in de tuin. Het biedt zo veel voordelen en in dit artikel lees je daarom wat de voordelen zijn en welke soorten er beschikbaar zijn. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat er in jouw tuin past.

Voordelen van led verlichting

#1. Voordelen van led verlichting

1- Energie-efficiëntie

Een belangrijk voordeel is toch wel dat led verlichting energie efficiënt is. Deze verlichting gebruikt minder energie dan de traditionele opties, zoals halogeenlampen en gloeilampen bijvoorbeeld. Hiermee kun je gemakkelijk de tuin verlichten zónder hoge energiekosten.

2- Lange levensduur

Led lampen kunnen ongeveer tot 50.000 branduren meegaan. Je hoeft het daarom minder snel te vervangen dan traditionele verlichting wat resulteert in lagere onderhoudskosten. Ook zijn de led lampen beter bestand tegen schokken en trillingen, waardoor het perfect in de tuin past.

3- Modern

De led lampen zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor is er altijd wel een model dat past bij jouw tuin. Led lampen maken je tuin direct sfeervol, gezellig en modern. Het is daarom niet alleen functioneel, maar het staat ook nog eens prachtig.

#2. Verschillende soorten

Er zijn dus veel mogelijkheden als het gaat om led verlichting voor buiten. Denk aan led spots, wandlampen, staande lampen, schijnwerpers, decoratieve lampen en nog veel meer. Kijk daarom goed naar wat er in jouw tuin past.

#3. Prikspot

Een leuk idee is om te kiezen voor een prikspot. Dit zijn prikspots die je gemakkelijk in de tuin, op het balkon of het terras kunt zetten en kunt gebruiken zonder een stopcontact. De lampen laden overdag op met zonne-energie en daarna kun je in de avond genieten van verlichting! Ideaal, want de prikspot kun je verplaatsen waar je maar wil. Of je nu op zoek bent naar warm of juist helder licht, voor ieder is er een juiste lamp.

#4. Wandlampen

Wandlampen zien we steeds vaker terugkomen in interieurs, maar ook in tuinen. Het staat modern en strak en kan in iedere tuin. Het leuke aan deze verlichting is dat het iets extra’s toevoegt in de tuin en het is niet zo ‘standaard’ als gewone verlichting.

#5. Led spots

En natuurlijk mogen de led spots niet vergeten worden! Dit is toch wel een musthave voor in de tuin. Met de spots kun je bijvoorbeeld bepaalde dingen in de tuin uitlichten, zoals een schutting, boom of decoratie. Deze verlichting is ook weer op zonne-energie, dus hierbij heb je ook geen last van kabels en stekkers. Wel zo makkelijk ;-).

Geniet van deze zomer in de tuin met fijne verlichting!

Meer over een tuin om van te genieten

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Ben: Vind je tuingeluk in de tuinen van Appeltern

Tuingeluk: een tuin hoeft niet overal te bloeien