Prachtige bomen – Als je op zoek bent naar prachtige bomen die in elke tuin tot hun recht komen, dan is er een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Eén van de eerste bomen waar je aan kunt denken, zijn dakbomen. Dit zijn bomen die door middel van snoeien in een platte vorm worden gehouden en zo een dakachtig effect creëren. Deze bomen zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook een praktische functie. Zo kunnen ze bijvoorbeeld dienen als natuurlijke zonwering of beschutting tegen de wind.

Prachtige bomen

Dakbomen

Een voorbeeld van een prachtige dakboom is de dakmoerbei. Deze boom heeft een platte kroon en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. De vruchten van de moerbei zijn bovendien ook nog eens eetbaar! Een andere mooie dakboom is de dakplataan. Deze dakbomen hebben een prachtige schors en kan ook goed dienen als parasol. De dakplataan groeit vrij snel en is daardoor snel volgroeid.

Leilindes

Een andere boom die je tuin kan opfleuren is de leilinde. Een leilinde is een lindeboom die tegen een muur of schutting is opgeleid en zo een platte vorm krijgt. Hierdoor neemt deze boom weinig ruimte in beslag en is hij ideaal voor een kleinere tuin. De lindeboom heeft bovendien een heerlijke geur en trekt veel bijen en vlinders aan.

Zomerlinde

Er zijn verschillende soorten leilindes waar je uit kunt kiezen. Zo is er de Hollandse leilinde, die vooral bekend staat om zijn mooie, hartvormige bladeren. De zomerlinde is een andere optie. Deze boom heeft een wat lossere kroon en bloeit in de zomer met mooie, geurende bloemen.

Prachtige bomen die tot recht komen in de tuin

Ontdek andere bomen

Naast dakbomen en leilindes zijn er nog tal van andere bomen die je tuin kunnen opfleuren. Denk bijvoorbeeld aan de magnolia, die in het voorjaar prachtige bloemen krijgt, of aan de amberboom, die in de herfst een mooie herfstkleur krijgt. Ook de sierkers, met zijn roze bloemen in het voorjaar, en de krentenboom, met zijn witte bloemen in het voorjaar en rode vruchten in het najaar, zijn mooie opties.

Kortom, er zijn genoeg mooie bomen om uit te kiezen als je je tuin wilt opfleuren. Of je nu gaat voor een dakboom, leilinde of een andere boom, met de juiste keuze kun je jarenlang genieten van een prachtige boom in je tuin. En verlicht je prachtige bomen, dat zorgt voor een geweldige sfeer.

Fotocredits introfoto: Leilinde, foto Katinka, op Pixabay.

dakplataan