Vloercoating – Egaline, ook wel zelfnivellerende vloercoating genoemd, is een populaire keuze voor het egaliseren van vloeren. Als je een gladde ondergrond zoekt die perfect is voor het aanleggen van verschillende soorten vloeren zoals tegels, laminaat of tapijt is egaline het antwoord. Naast het feit dat egaline prachtig en handig is, wordt het steeds meer gewaardeerd omdat het zo duurzaam is. Maar wat maakt egaline precies zo duurzaam?

Vloercoating

Wat is Egaline?

Egaline is een vloeibare substantie die bestaat uit cement, zand en kunsthars. Je mengt het met water tot een vloeibaar mengsel dat je eenvoudig over de vloer kunt gieten. Door zijn vloeibare vorm vloeit het vanzelf uit tot een vlakke laag. Dit maakt het een ideale manier om je vloer glad te maken wanneer je vloer van zichzelf niet helemaal vlak is! Egaline is zo populair geworden omdat het niet alleen een prachtige basis is, maar op zichzelf al een vloer kan laten stralen.

Duurzaamheid van Egaline

Egaline is op verschillende manieren duurzaam. Ten eerste gaat het lang mee. Als het eenmaal is aangebracht blijft het materiaal jarenlang meegaan zonder te krassen of in te zakken. Hierdoor hoef je je vloer minder vaak te repareren of vervangen, zo bespaar je dus ook een hoop tijd en geld.

Daarnaast zijn er milieuvriendelijke soorten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen en minder schadelijke stoffen bevatten. Egaline online biedt alle soorten egaline aan die je je mar kan bedenken. Deze varianten verminderen de voetafdruk van bouw- en renovatieprojecten. Het beste hieraan? Het is net zo mooi als alle andere egaline. De productie van egaline kost vaak minder energie dan andere soorten vloeren en dus ideaal om het milieu een beetje te helpen.

Wat is egaline vloercoating en waarom is het duurzaam?

Foto: Polina Semernina, op Pexels.

Voordelen van het Gebruik van Egaline

Egaline heeft echt vele voordelen naast het feit dat het duurzaam en handig is. Wil jij alle voordelen weten? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Snelle en gemakkelijk

Omdat het zelfnivellerend is, kun je het snel en eenvoudig aanbrengen, wat tijd en arbeidskosten bespaart.

Geschikt voor verschillende ondergronden

Egaline kan op verschillende soorten vloeren worden gebruikt, zoals beton, tegels en hout.

Isolatie

Een goed geëgaliseerde vloer zorgt voor betere warmteverdeling bij vloerverwarming, wat kan leiden tot minder energieverbruik.

Milieuvriendelijke opties

Er zijn varianten die minder belastend zijn voor het milieu, wat helpt bij duurzame bouwprojecten.

LEESTIP: lees ook dit artikel op GroenVandaag: 4x duurzame finishing touches voor je woning

Toekomstperspectieven en Innovaties

De toekomst van egaline ziet er ook nog eens veelbelovend uit, vooral met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Innovaties zoals bio-based egaline, die gebruikmaken van hernieuwbare grondstoffen, en beter innovaties om beter te recyclen, zullen vervuiling verder verminderen. Ook verbeteringen in samenstelling en aanbrengtechnieken zullen zorgen voor nog betere prestaties en gemak!

Een egaline vloer is dus echt aan te raden. Maak de milieubewuste keuze zonder in te moeten leveren op stijl. Van een egaline vloer heb je levenslang plezier waardoor jij alleen maar kosten en tijd zal besparen!

Fotocredits introfoto: Vecislavas Popa, op Pexels.