HILLEGOM – Wist je dat er bloembollen bestaan die bloeien zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Waxbollen zijn speciaal geselecteerde bloembollen die genoeg energie hebben om uit zichzelf te bloeien.
 

Waxbollen

Precisiewerk
Hoe werkt dat nu precies met wax? Voordat bloembollen gewaxt worden krijgen ze een speciale behandeling. Deze behandeling zorgt ervoor dat de bloembollen op het juiste moment bloeien. Na de behandeling is het tijd om te waxen. Dit is precisiewerk, want te hete wax beschadigt de bol, en te koude wax vloeit niet mooi om de bol heen.

waxbollen

Waarom wax?
Het zijn voornamelijk amaryllisbollen die worden gewaxt omdat deze het geschiktst zijn. Het laagje wax geeft de bloembol, die bij aankoop nog geen bloem heeft, een hippe uitstraling. De waxbollen zijn werkelijk in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar, en als je wilt zelfs in dubbele kleuren, metallic of met glitters. Perfect dus om je huis mee te stylen.

waxbollen

 

Geen water

In de bloembol van een Amaryllis zitten alle voedingsstoffen die de bol nodig heeft om te bloeien. Daarom is het niet nodig om de gewaxte amaryllisbollen water te geven. Wanneer de amaryllisbol een mooi plekje in huis heeft gekregen, begint hij direct te groeien. Na drie tot zes weken groeien, bloeien de megagrote bloemen uit de waxbol.

waxbollen

 

 

Rechtop
Wist je dat onder waxbollen een ijzeren spiraal zit? Deze spiraal zorgt ervoor dat de amaryllisbol rechtop blijft staan én dat hij niet omvalt onder het gewicht van de grote bloemen. Dus geen gedoe met ondersteunende touwtjes of stokjes – wel zo handig! Wil je de waxbollen decoratief in een grote schaal leggen? Geen probleem, want de spiraal kan er eenvoudig afgehaald worden.

Bon: iBulb