OOSTNIEUWKERKE (B) – ChrysantenBier… het bestaat echt! Het wordt gebrouwen en verhandeld door het Belgische familiebedrijf Gediflora dat zich heeft gespecialiseerd op het veredelen en vermeerderen van potchrysanten.

ChrysantenBier

chrysanten-bier

 

 

BELGIAN MUM N°1
Belgian Mum N°1 is een bier gewonnen uit natuurlijke producten en grondstoffen: zuiver water, hop, biergist, mout én een delicaat extract geraffineerd uit chrysantenbloemblaadjes.
Hiervoor worden er specifieke planten met de grootste zorg en selectie geteeld. Van de mooie bloeirijpe bloemen worden de bloemblaadjes geoogst en gedroogd. Op basis van dit gedroogd mengsel wordt er vervolgens een uniek extract gewonnen. Dit plantenextract geeft de bijzondere smaak aan het Mum beer.

‚Mum’ is de afkorting voor chrysanthemum.

Belgian Mum N°1 is een rijk amberkleurig. Het is ongefilterd, wat zorgt voor een troebelheid in het glas. Het bier heeft een ietwat koppig aroma. Het bier heeft een hergisting op fles, waardoor het een rijk alcoholpercentage heeft van 6.5%. De houdbaarheid is plusminus 2 jaar. Belgian Mum Nº1 wordt met veel vakmanschap en geduld in een regionale, ambachtelijke brouwerij gebrouwen en is een op en top Belgisch streekbiertje.

Tip: biertje rechtop te bewaren, niet schudden voor het openen, serveren op 6°c.

Meer info www.mumbeer.be