Zinnia Zesty – Zinnia is een van de kleurrijkste bloemen die in geen enkele tuin mag ontbreken. De Zinnia elegans Zesty serie kenmerkt zich door goed gevulde bloemen en een uitstekende groeikracht in de tuin. Met een planthoogte en -breedte van 45-60 cm beschikt deze serie over enorme bloemen in schitterende kleuren gedurende het hele seizoen. 

zinnia zesty

Zesty Yellow

zinnia zesty

Zesty Orange

Zinnia Zesty

Behalve in perken en borders doet Zinnia Zesty het ook uitstekend in grotere potten en gemengde beplantingen. Dit jaar heeft PanAmerican Seed de rassen Zesty Orange en Zesty Yellow geïntroduceerd, waarmee de serie is uitgebreid tot zeven afzonderlijke kleuren en een mix.

Wist jij dat Zinnia ook bij bestuivende insecten zeer geliefd is? 

zinnia zesty

Zinnia Zesty

-Buitengewone tuinaantrekkingskracht!
-Met volledig dubbele bloemen en uitstekende groeikracht.
-Geeft het hele seizoen enorme, levendige kleuren weer.
-Indrukwekkend in containers, gemengde combinaties en borders.
-Bestuivers zijn dol op deze plant!

Meer product informatie op de site van PanAmerican Seed.

zinnia zesty
plukbloemen
plukbloemen
zinnia zesty

Droogtebestendig

Hoge temperaturen, veel zon en droge omstandigheden? Voor onze Zesty maakt het weinig uit. De serie is prima geschikt voor warmere omstandigheden. Uniek aan Zesty is dat de serie onder vrijwel alle klimatologische omstandigheden perfect presteert en daarmee een duurzame serie is voor in elke tuin, in elke border

Zinnia Zahara

Behalve Zinnia Zesty zijn er de enkel- en dubbelbloemige Zinnia marylandica series Zahara en Double Zahara. De rassen van beide series hebben vergeleken met soortgelijke zinnia’s op de markt de grootste bloemen in sterke kleuren. Daarbij komt dat Zahara minder gevoelig is voor ziekten. Beide Zahara-series tellen samen 15 afzonderlijke kleuren en 5 mengsels voor het samenstellen van spetterende afzetprogramma’s zowel in het voorjaar als in de zomer. Bekijk ze allemaal hier.

zomerbloemen

Zomerboeket

Zinnia past geweldig in een fris en vrolijk zomerboeket. Dit weelderige boeket bestaat uit dahlia en zonnebloem, de diva’s onder de zomerbloemen, aangevuld met Scabiosa, Asclepias, Zinnia, zilverdistel en korenbloem.

LEESTIP: Lees hier meer over zomerboeketten op GroenVandaag: Hoofdrol voor veldboeket en zomerbloemen