Veldboeket en zomerbloemen. De zomer houdt voorlopig nog stand. En dus heeft bloemenspecialist Fleurop haar collectie zomerboeketten uitgebreid. Ze werden samengesteld door diverse Fleurop-bloemisten uit het hele land.

Veldboeket en zomerbloemen

Het zonnetje in huis

Het resultaat: tien luchtige creaties die ook in huis de zon doen schijnen.

“Ook wat betreft bloemen kiezen consumenten met dit weer voor licht en luchtig”, vertelt Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop. “Het veldboeket, dat nog steeds aan populariteit wint, heeft dan ook een prominente plek in onze zomercollectie. Een hoofdrol is er uiteraard voor zomerbloemen als de zonnebloem, delphinium en dahlia.”

Warm weer

Met dit warme weer zo lang mogelijk van bloemen genieten? Let er dan op dat het boeket niet in de zon staat. Ook is het belangrijk om het waterpeil in de gaten te houden. Het warme weer zorgt ervoor dat het water sneller verdampt. Het is het beste om het water om de dag te verversen als het warm is. Maar het allerbelangrijkste is toch wel om je bloemen niet op de tocht te zetten. Dus denk hieraan als je ‘s morgens of ‘s avonds alle ramen en deuren tegen elkaar openzet.

Plukbloemen

Een prachtig boeket uit eigen tuin, dat kan natuurlijk ook!  Met een beetje zon en jouw favoriete plukbloemen maak je je eigen pluktuin. Laat je inspireren door de top 10 vaste planten waarmee je jouw wekelijkse bosje bloemen plukt. Lees dit artikel op GroenVandaag: De vaste planten top 10 van plukbloemen

Yogaplanten voor de tuin

zonnehoed

Bloeiende vaste planten

Met bloeiende vaste planten is er genoeg keuze om kleur in je tuin te brengen. Lees dit artikel op GroenVandaag: Boeket uit eigen tuin met zomerbloeiende planten

Bijen en vlinders

Zomerbloeiende planten als vlambloem, zonnehoed en ridderspoor zijn ook mateloos populair bij vlinders en honingbijen. De bloemen zitten boordevol nectar waarop vlinders en honingbijen maar al te graag af komen.

Verzorging

Van zomerbloeiende vaste planten hebt je jarenlang plezier. Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw of volle zon. Geef de planten, zeker in droge periodes, regelmatig water en verwen ze met een beetje plantenvoeding. Als beloning wordt je getrakteerd op een rijke en langdurige bloei.

LEESTIP: Lees over zomerbloeiers ook dit artikel op GroenVandaag: Zinnia Zesty ™ nu ook in Orange en Yellow