Zo kies je de juiste hovenier – Hoveniers weten alles op het gebied van tuinen. Van hoe je je tuin goed aan kunt leggen tot het onderhoud ervan. Een goed hoveniersbedrijf helpt je bij het creëren van jouw absolute droomtuin. Hierbij wordt er geluisterd naar jouw specifieke wensen en wordt er tegelijkertijd voor gezorgd dat de tuin langdurig in optimale conditie blijft. Zelfs als je zelf niet over groene vingers beschikt. Kortom: genoeg reden dus om een hovenier in Harderwijk op te zoeken. Maar hoe kies je de juiste hovenier? Het aanbod is immers erg groot. Met behulp van de onderstaande drie tips vind je eenvoudig een hovenier die aan jouw wensen voldoet.

Zo kies je de juiste hovenier

3 TIPS

1- Zoek lokaal

Het is prettig om voor een hovenier te kiezen die bij jou in de regio actief is. Doe je dit niet, dan loop je het risico ook nog eens heel wat extra reiskosten te betalen. Daarnaast is dit ook makkelijker als er onverhoopt problemen ontstaan. Stel, je hebt op korte termijn hulp nodig in je tuin. Dan is het een fijn idee dat hij eigenlijk altijd wel in de buurt is. De meeste hoveniersbedrijven werken bovendien slechts in één deel van het land.

Start daarom jouw (online) zoektocht met het zoeken naar hoveniers binnen jouw regio. Dit is online vaak makkelijk gedaan. Combineer hovenier met bijvoorbeeld Harderwijk en je krijgt direct een groot aantal resultaten te zien.

2- Bepaal het budget

Uiteraard is het budget ook een allesbepalende factor bij het vinden van de juiste hovenier. Het is daarom belangrijk om van tevoren duidelijk te hebben hoeveel je maximaal wil en kan uitgeven. Wees je ervan bewust dat iedere hovenier weer andere tarieven vraagt. Dit hangt voor een groot deel af van welke materialen ze gebruiken en hoeveel ervaring ze precies hebben. Zorg er daarom altijd voor dat je meerdere offertes opvraagt. Doe dit minimaal bij twee of drie verschillende bedrijven. Zo ontdek je al snel de verschillen.

Geef je de voorkeur aan een bepaalde hovenier, maar ligt zijn offerte net wat boven jouw budget? Geef dan duidelijk aan hoeveel je maximaal kunt uitgeven. Wellicht kan hij door het gebruik van andere materialen of een nieuw tuinontwerp beter binnen het budget blijven. Het is altijd de moeite waard om de verschillende opties te onderzoeken.

Laat je nooit volledig leiden door de tarieven. Ook ervaring en de zogenaamde ‘klik’ zijn belangrijk.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De klimaat adaptieve tuin in de schijnwerpers

Zo kies je de juiste hovenier: 3 tips

Foto: Bru-no, op Pixabay.

3- Kies voor ervaring

Heb je een specifiek type opdracht in je hoofd? En wil je er zeker van zijn dat het eindresultaat volledig naar wens is? Dan is het goed om op de ervaring van de hovenier te letten. Je kunt hierbij ook aandacht besteden aan zijn portfolio. Wellicht heeft hij al eerdere soortgelijke opdrachten uitgevoerd. Hoe fijn is het dan om te zien hoe hij deze opdrachten volbracht heeft? Dat geeft direct meer vertrouwen. Bovendien is het goed om te weten dat hij hier simpelweg meer ervaring mee heeft. Dan kun je ook rekenen op een beter resultaat. Kijk daarom naar hoveniers die gespecialiseerd zijn in het type opdracht dat jij ze geeft.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Een groene baan is een baan met perspectief

 

Fotocredits introfoto: Lynniet17, Delynn Talley, op Pixabay.