Valentijnsrozen – Een groot deel van de online bestelde valentijnsrozen, kenden een anonieme bezorging. Het gaat zelfs om 19% van de rozen. Dat blijkt uit onderzoek van online rozenspecialist BloemenLatenBezorgen.nl, waarbij men verkoopcijfers van rozen uit 2016 en 2017 onderzocht. Uit het onderzoek bleek ook dat  bijna alle rozen een woonadresbestemming kenden. Op werk of op school hoeft men dus geen roos te verwachten.

Valentijnsrozen

19% van alle rozen wordt anoniem verstuurd

Valentijnsdag blijkt een ideaal moment te zijn om een prille liefde kenbaar te maken. Bijna 1 op de 5 van de verstuurde Valentijnsrozen is een anonieme bezorging. Een beeld dat overeenkomt met de ervaringen van de eigenaar van de webshop. Linda Berkhoven: ‘Elk jaar krijgt onze helpdesk vele mailtjes en telefoontjes van mensen die anoniem een roos willen sturen en er van verzekerd willen zijn dat dit ook gebeurt’.

Bijna alle rozen worden verstuurd naar een woonadres

Uit het onderzoek blijkt verder dat valentijnsrozen in nagenoeg alle gevallen naar een huisadres (95%) gaan, 2,1% van de rozen hebben op een werkadres en 1,9% van de rozen een schoolbestemming.

Meeste bezorgingen rozen in Rotterdam, Friesland grootste rozen provincie

Rotterdammers kunnen alvast wachten bij de voordeur, want zij maken van alle Nederlandse inwoners de meeste kans op een valentijnsroos. Per honderd inwoners ontvangen Rotterdammers gemiddeld 13,4 rozen. Ook andere grote steden gooien hoge ogen. Zo kunnen inwoners uit Eindhoven en Amsterdam respectievelijk 12,4 en 11,3 rozen per 100 inwoners tegemoet zien.

Op provinciaal niveau hebben Friezen de meeste kans om vandaag door hun Valentijn verrast te worden met een rode roos. Kijkend per provincie staat Friesland met 9,0 rozen per 100 inwoners net iets boven Zuid-Holland (8,70). De top 3 is volledig met Zeeland (7,6). Inwoners van Limburg blijken geen grote liefhebbers te zijn van Valentijnsdag, per 100 inwoners 5,4 ontvangen rozen is aan de magere kant.