6 grote kamerplanten – Kamerplanten zijn een populaire manier om een ​​groen en leven in huis te brengen. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten kamerplanten om uit te kiezen, maar als je op zoek bent naar eentje met veel impact, dan is een grote kamerplant je beste keuze. Er zijn talloze opties om uit te kiezen. We zetten de mooiste reuzenplanten voor je op een rij.

6 grote kamerplanten

6 grote kamerplanten om je huis op te fleuren!

6 grote kamerplanten

1- Ficus

Deze grote kamerplant staat ook bekend als de vioolbladplant. De plant heeft prachtige grote bladeren die lijken op de vorm van een viool en kan tot 2 meter hoog worden! De Ficus lyrata heeft veel licht nodig, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de pot goed wordt gedraineerd om wortelrot te voorkomen.

robs grote tuinverbouwing

2- Monstera

De Monstera, ook bekend als de gatenplant, heeft grote bladeren met opvallende gaten erin. De plant is gemakkelijk te verzorgen en kan tot 3 meter hoog worden. De Monstera heeft een lichte plek nodig, maar niet in direct zonlicht en heeft regelmatig water nodig.

6 grote kamerplanten

3- Schefflera

Deze grote kamerplant staat ook bekend als vingersboom en heeft grote bladeren die lijken op vingers. De plant kan hoog worden en heeft regelmatig water nodig. Zet de plant bij het licht, maar niet in direct zonlicht. Ook moet het op een plek staan ​​met een goede luchtvochtigheid.

6 grote kamerplanten

fotocredit: Feey op Unsplash

4- Philodendron

De Philodendron heeft grote, weelderige bladeren. De plant kan tot 1,5 meter hoog worden en is relatief eenvoudig te verzorgen. De Philodendron staat niet graag in het licht, geeft de voorkeur aan halfschaduw. Geef het regelmatig water, maar niet te vaak, want de plant reageert snel op een te veel.

yucca

5- Yucca

De Yucca, ook wel bekend als de palmlelie, kan tot 2,5 meter hoog worden. De plant heeft een heldere, zonnige plek nodig en kan goed gedijen in droge omstandigheden. De Yucca elephantipes heeft niet veel water nodig en kan soms wel weken zonder water overleven. Echt een makkelijke plant dus.

dracaena drakenplant

6- Dracaena marginata

De Dracaena marginata, ook wel bekend als de drakenbloedboom, heeft lange, smalle bladeren die in de vorm van een punt groeien. De plant kan tot 3 meter hoog worden en is relatief eenvoudig te verzorgen. De Dracaena marginata heeft een heldere, indirecte plek nodig en moet regelmatig worden bewaterd.

Op de introfoto bij dit artikel staan ook Dracaena’s.

Hoe neem je de plant mee naar huis?

Wanneer je een grote kamerplant in het tuincentrum hebt gevonden die je graag mee naar huis wilt nemen, kan het vervoer ervan een uitdaging zijn. Veel tuincentra bieden een bezorgservice, dus als je geen geschikt vervoer hebt, is dit misschien een optie. Als je zelf voor het vervoer wilt zorgen, zorg er dan voor dat je een auto hebt die groot genoeg is om de plant comfortabel te vervoeren. Is je auto te klein? Dan kun je er altijd nog een bestelbus huren of een verhuiswagen huren. Dan hoef je de plant niet in te auto te proppen, waarbij er hoogstwaarschijnlijk wat takken of bladeren zullen breken.