LISSE – Keukenhof sluit met romantiek. Sprookjesachtige figuren in negentiende-eeuwse klederdracht, klassieke orkesten, ensembles en dansgroepen die tussen de bloemenpracht optredens verzorgen. Een sopraan drijft gracieus als een diva over het water. Wat is er romantischer dan genieten van klassieke muziek tussen vele bloeiende bloemen in een historisch park uit 1857. Het zijn de ingrediënten voor een bijzonder moederdagweekend op 12 en 13 mei in Keukenhof.
 
Keukenhof romantiek

 

Romantiek

Verspreid over het weekend verrast Keukenhof bezoekers met uiteenlopende klassieke bezienswaardigheden en activiteiten. Zo spelen professionele musici van Nederlands topniveau, live muziek op verschillende locaties in het park.
Op het programma staat Nick Scholten met zijn harp, het duo ‘’Ondline’’ met romantische liederen, Nicole Jordan en het Alchemy Ensemble verzorgen ook dit jaar weer een romantische act. Femke Steketee & Celia García-García plezieren het publiek met een klassiek programma geïnspireerd op volksmuziek.
Thomas Beijer speelt Spaanse muziek op zijn piano, het Kinnara Quartet laat prachtige muziek horen van o.a. J. Brahms. Het Rodion Trio brengt een romantische serenade. Janneke Schaareman & Mark Toxopeus verblijden bezoekers met romantische liederen en aria’s. Tot slot nemen Lisa Jacobs & The String Soloists je mee in de wereld van Paganini, Vivaldi en Piazzolla.

 
Wandelen langs de bloemen in Keukenhof die volop in bloei staan en dan opeens verrast worden door een strijkje, een sopraan of een pianist. Het is een speciaal (moederdag) cadeautje van Keukenhof, in de vorm van het evenement Romantiek in Keukenhof.

 

Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse