Astilbe op TV – Op initiatief van Summerflowers is Amazing Astilbe zaterdag 20 en zaterdag 27 oktober om 17:00 uur te zien in tv-programma De Grote Tuinverbouwing op SBS6. Een aantal weken geleden kreeg Amazing Astilbe bijzonder bezoek. Rob Verlinden kwam, samen met zijn televisieploeg, langs om opnames te maken voor De Grote Tuinverbouwing. In het programma, dat voorheen Robs Grote Tuinverbouwing heette, reist tuinicoon Rob Verlinden langs verschillende gewassen op zoek naar de meest bijzondere planten.

Astilbe op TV

astilbe Robs wereld

Robs Wereld

Deze nieuwe rubriek in het programma heet ‘Robs Wereld’. Elke plant die hij uitlicht kun je ook bij de mensen thuis in de tuin vinden. Amazing Astilbe heeft de primeur en is de eerste in het rijtje kwekers voor deze nieuwe rubriek.
In dit nieuwe item laat Rob de volledige cyclus van de plant zien. De komende twee afleveringen zal dit de astilbe zijn. Samen met mede-eigenaar Marc Rutgrink neemt hij een kijkje bij de astilbevelden, in de kassen en zelfs in de vriescel. Van plantje tot bloem, het hele proces wordt in beeld gebracht.

Winterhard

Astilbe verliest in de winter blad, maar is wel winterhard. Uitgebloeid zijn ze ook decoratief. Favoriete standplaats is halfschaduw en in vochthoudende aarde.

Zie voor meer planten die in de schijnwerpers staan, ook de rubriek Columns op GroenVandaag.

Kijkersvragen

Ook worden er iedere aflevering kijkersvragen beantwoord. Zo gaat het bijvoorbeeld over de verkrijgbaarheid van de plant. Hoe komt het dat de astilbe jaarrond te koop is, terwijl hij in de tuin alleen in het voorjaar bloeit? Het antwoord op deze vraag wordt gegeven tijdens de uitzendingen.

SBS 6, De Grote Tuinverbouwing, zaterdag 20 en 27 oktober, 17.00 uur.

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: Robs Grote Tuinverbouwing

Amazing Astilbe op TV bij De Grote Tuinverbouwing

By Valen1988 – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=90563696

Kamer, balkon en tuin

De Astilbe in pot kan zowel in de kamer, op het balkon in de tuin of op het terras geplaatst worden. Zorg voor een plekje met voldoende licht, juist wanneer je de plant in de kamer zet. Na de bloei de bloemen eraf knippen, de pot verwijderen en de Astilbe op een vochtige plaats in je tuin poten. Als de Astilbe relatief (te) veel zon krijgt, duurt de bloei korter dan op een plaats in de halfschaduw. Lees verder over Astilbe op Hans van der Meer Astilbe.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Zonnehoed in Robs Grote Tuinverbouwing