SITTARD – Beste Kerstshows 2019. De prijswinnaars van de Beste Kerstshows 2019 zijn bekendgemaakt. Tuincentra uit het hele land streden om de titel ‘Beste Kerstshow van Nederland’. Prijzen waren er te winnen in vier categorieën: extra groot, groot, middel en klein (winkels >15.000 m2 tot <5.000 m2). Tevens was er een award voor het beste kerstconcept.

Beste Kerstshows 2019 van Nederland

De Winnaars

Zoetermeer en Vlodrop

De beste XL Kerstshow staat in Zoetermeer én in het Limburgse Vlodrop. Intratuin Zoetermeer en tuincentrum Daniëls Vlodrop gingen beiden met de bokaal naar huis. ‘Zo’n verschil in opzet en sfeer, en beiden zó goed, zij eindigen beide op de eerste plek’, aldus de jury.

Maarssen

Winnaar van de categorie Large is tuincentrum Vechtweelde in Maarssen, die uitmunt in een diversiteit aan kerstthema’s, van zoet roze tot stoer industrieel en de traditionele kerst. Ook blinkt het groen je hier tegemoet. ‘Dit tuincentrum is de verrassing van de dag, en de styling is opvallend goed.’

Geleen

Winnaar Medium is Intratuin Geleen, die geweldige kerstomzetten draait in vergelijking met grotere Intratuin-winkels. ‘Dit is gewoon een heel goede show, met een gave grote wensvijver voor het regionale goede doel We4kids: kinderen in en rondom Geleen die onder de armoedegrens leven.’

Beek en Donk

De prijswinnaar in Small is tuincentrum De Biezen in Beek en Donk. ‘Hier is het echt kerst. Een plek met een heel eigen sfeer, ruimtelijker van opzet dan anders waardoor je lekker kan dwalen en prettig kan winkelen. En het kerstgroen is hier fantastisch.’

kerstmis

TIP

-Haal een Kerstster in huis, ster van de Kerst
-Ben je gek op een nostalgische kerstshow, bezoek dan de warme witte winter weken van het bijzondere tuincentrum ’t Vaarderhoogt, in Soest.

 

Beste kerstconcept

In de competitie werden ook deelprijzen uitgereikt voor specifieke onderdelen. De award voor het beste kerstconcept ging naar de Brabantse tuincentrumfamilie Coppelmans, die samen met stylist van het zuiden Roy Donders een kerstballenlijn heeft opgezet. De gedenkballen van Roy Donders zijn nu al heel populair.

kerstballen

Verkiezing Beste Kerstshow 2019

De verkiezing van de Beste Kerstshow van Nederland wil het niveau van kerstshows in Nederland naar een (nog) hoger niveau tillen en tuincentra stimuleren tot inspirerende shows met aandacht voor elementen als duurzaamheid en klantgerichtheid. De beoordeling gaat verder dan alleen de kerstshow. Ook aspecten als toegankelijkheid van de afdelingen, pakgemak van de producten, horeca en food, personeel, sfeer en hospitality tellen mee in het eindoordeel.

Op de site van De Beste Kerstshow van Nederland kan je de foto’s van de winnaars zien en van alle overige deelnemers.

Intro-foto: Intratuin Zoetermeer
Rendier-foto: Tim Gouw, Unslpash

Kerstballen-foto: freestock.org, unsplash
Bron: TPK Media