Marilyn Monroe – Dit jaar zou ze negentig zijn geworden: Marilyn Monroe. Een groots stijlicoon voor alle generaties. Ter ere van haar wordt in de Nieuwe Kerk in Amsterdam een tentoonstelling gehouden met veel wetenswaardigheden. Een bezoek waard.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe 90 jaar

Opening

Tijdens het feestelijke gala straalden de bloemen. Met een touch of glamour rode op de rode loper en witte in de kerk. De witte symboliseerde de schoonheid, de rode de passie. De bloemenpracht kreeg dezelfde aandacht als de genodigden. Onder hen Monique van de Ven, Linda van Dijk, Connie Palmen en Annemarie Jung.

Happy Birthday Marilyn


De tentoonstelling 90 jaar Marilyn in De Nieuwe Kerk loopt van 1 oktober tot en met 5 februari 2017 en omvat Marilyns leven en haar nalatenschap.
 Er zijn veel persoonlijke bezittingen te zien. Een van de topstukken is de legendarische witte jurk die Monroe droeg in de film Seven Year Itch.

In deze biografische tentoonstelling gaat Marilyns wereld open, met de succesvolle, glamorous buitenkant, de vaak eenzame binnenkant vol tegenslagen, en haar geestige, creatieve en progressieve persoonlijkheid.
Vastbesloten om carrière te maken op haar manier, bereikte ze het aanzien dat velen, ook nu nog, tot de verbeelding spreekt.

Foto credit: Edwin Smulders / LM Flower Fashion

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloemen voor Kylie Minogue op 50e verjaardag

Witte bloemen

De symboliek maakt witte bloemen aantrekkelijk. Zou ook de Gouden Roos. De met goud bekroonde Rosa ‘Groei & Bloei’ is vanaf dit 2018  verkrijgbaar. De doorbloeiende klimroos kenmerkt zich door een heerlijk parfum. Hoewel de witte bloemen van deze nieuwe roos zich pas vanaf juni laten zien, is het najaar de beste tijd om ‘m in de tuin te planten.

LEESTIP: Gouden roos met witte bloemen

Parfumgeur

En welke bloemenliefhebber valt niet voor de geur? Gardenia, Stephanotis en Jasmijn zijn drie diepgroene woonplanten die naast prachtige witte bloemen nog veel meer te bieden hebben. Allemaal geuren ze heerlijk, de eerste is een zeer rijke bloeier en de andere twee wikkelen zich soepel om wat ze maar te pakken kunnen krijgen.

LEESTIP: Witte, heerlijk geurende parfumplanten