AMSTERDAM – Dit jaar zou ze negentig zijn geworden: Marilyn Monroe. Een groots stijlicoon voor alle generaties. Ter ere van haar wordt in de Nieuwe Kerk in Amsterdam een tentoonstelling gehouden met veel wetenswaardigheden. Een bezoek waard.

Marilyn Monroe

groenvandaag, Marilyn Monroe 90 jaar

Opening
Tijdens het feestelijke gala straalden de bloemen. Met een touch of glamour rode op de rode loper en witte in de kerk. De witte symboliseerde de schoonheid, de rode de passie. De bloemenpracht kreeg dezelfde aandacht als de genodigden. Onder hen Monique van de Ven, Linda van Dijk, Connie Palmen en Annemarie Jung.

Happy Birthday Marilyn

De tentoonstelling 90 jaar Marilyn loopt van 1 oktober tot en met 5 februari 2017 en omvat Marilyns leven en haar nalatenschap.
 Er zijn veel persoonlijke bezittingen te zien. Een van de topstukken is de legendarische witte jurk die Monroe droeg in de film Seven Year Itch.
In deze biografische tentoonstelling gaat Marilyns wereld open, met de succesvolle, glamorous buitenkant, de vaak eenzame binnenkant vol tegenslagen, en haar geestige, creatieve en progressieve persoonlijkheid.
Vastbesloten om carrière te maken op haar manier, bereikte ze het aanzien dat velen, ook nu nog, tot de verbeelding spreekt.

Voor meer informatie: de tentoonstelling

Foto credit: Edwin Smulders / LM Flower Fashion