Krachtige zomerbollen – Neem zomerbollen. Wil jij je ook zo graag losmaken van de snelle digitale wereld? De natuur helpt je. Verrijk je tuin met een grote hoeveelheid zomerbollen en trek jezelf terug in je eigen bloemenbubbel.

Krachtige zomerbollen

De tijd waarin we leven

Het gaat goed met de economie en ook digitalisering is niet weg te denken. In deze digitale wereld verzamelen we mensen met dezelfde visie om ons heen. Je omringen met gelijkgestemden geeft namelijk kracht. Het legt het leven onder een vergrootglas, waardoor de rest minder belangrijk lijkt. En het geeft zelfvertrouwen om samen dezelfde kijk op het leven te hebben.

zomerbollen

zomerbollen

Juwelen van bollen

De enorme verschuiving naar digitalisering maakt alles extra krachtig, wat zich vertaalt in luxe en overdaad met juwelen van bollen. Je tuin als bloemenbubbel gevuld met deze volle, weelderige bloemen in krachtige kleuren helpt je je los te maken van de snelle wereld.

zomerbollen

Houvast

Natuur om ons heen, zoals zomerbollen, geeft houvast in de snelle, digitale wereld waarin we leven. Het gebruik van grote bloemen, intense kleuren en volle borders vormt hierbij de kern. Zomerbollen zijn dan ook ware heldinnen in de tuin. De kleurrijke, volle uitstraling van de bloemen die uit de bollen groeien eist alle aandacht op. Denk aan de weldadige en romantische sfeer zoals in de Gouden Eeuw. Warme kleuren als bordeauxrood, bruinrood en zwart gemengd met paars-, oranje-, blauw- en groentinten zorgen voor dezelfde superluxe sfeer. Het enige dat nog rest is genieten van je eigen bloemenbubbel.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloembollen planten: voorjaarbloeiers en zomerbloeiers

Bron en foto’s: iBulb en bloembol.org

borderplanten

crocosmia

Zomerbloeiers

Bloeien bloembollen ook in de zomer? Jazeker! Er zijn bloembollen die in het voorjaar bloeien én bloembollen die in de zomer bloeien. Maar wanneer plant je nu precies zomerbollen en hoe zorg je voor een zomer lang aaneengesloten bloei in de tuin? De zomerbollenkalender legt het uit en laat je in een oogopslag zien welke bloembollen je plant om van juni tot en met oktober van bloemen te kunnen genieten.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bollen planttijd en de bollenroute met Beer Bollie

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Crocosmia zomerbol van het jaar