DEN HAAG – Er wordt nog flink doorgewerkt om de Ridderzaal in gereedheid te brengen voor Prinsjesdag. Bloemist Ton Verzijl legt met zijn team de laatste hand aan de vele bloemdecoraties die onder meer pal naast de troon komen te staan.

Ridderzaal

Bloemrijke Ridderzaal

 

De gerbera is dit jaar in samenspraak met de Eerste Kamer gekozen als hoofdbloem. In totaal worden meer dan 4.500 gerbera’s, germini’s, rozen, sedum en septemberkruid verwerkt in de pastelkleurige bloemdecoraties met donkere accenten.

Bij deze keuze heeft ook de uitstekende houdbaarheid van de bloemen een belangrijke rol gespeeld. Na Prinsjesdag verrast Verzijl bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag met de koninklijke bloemdecoraties. Het is het vijfde jaar op rij dat de Haagse bloemist de eervolle opdracht krijgt om de Ridderzaal met bloemen te decoreren. Naar verwachting kijken ruim 1,5 miljoen mensen naar de live-uitzending van de troonrede. De bloemen zijn dit jaar beschikbaar gesteld door veredelingsbedrijf Dümmen Orange uit Aalsmeer.