Bloombites – Bernadette Kapteijn en dochter Julia uit Bleiswijk nemen met BloomBites letterlijk een voorproefje op het nieuwe tuinseizoen. Samen selecteren en proeven zij de lekkerste eetbare planten voor TuinIdee 2016.

Bloombites

eetbare_bloemen2

Culinair

Het grootste tuinevent van Nederland gaat donderdag 25 februari van start in de Brabanthallen in Den Bosch. Op TuinIdee is dit jaar voor het eerst een culinaire themahal ingericht met veel aandacht voor moestuinieren, eetbare planten, proeverijen, gerechten bereiden en sfeervol tafelen. Kapteijn presenteert daar haar nieuwe collectie eetbare planten. Behalve TuinIdee Culinair zijn er meer dan 40 voorbeeldtuinen, de expositie Keramiek der Lusten, de Wonderkamer met tuinrariteiten en de laatste tuintrends te bewonderen. Ruim 275 exposanten presenteren hun noviteiten en producten. Bezoekers krijgen gratis tuinadviezen. De organisatie verwacht meer dan 30.000 belangstellenden.

Meer info: www.tuinidee.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Het is tijd voor pesto van Oostindische kers

eetbare bloemen

Rozenblaadjes

Onder de bloemen die je kan eten is het Viooltje waarschijnlijk het meest bekend, gevolgd door de Oost-Indische Kers. Minder bekend als eetbaar zijn de saffraan-achtige goudsbloemen, de naar kruidnagel smakende anjers en de neutrale maar wel lekker ‘happende’ orchidee. Inmiddels zijn er ook rozen om op te eten. En op diverse manieren te gebruiken. Losse rozenblaadjes doen het goed in salades, desserts en vruchtendrankjes. Of als blikvanger op een gerecht. Zelfs ijsblokjes kan je met rozenblaadjes maken.

Wie culinair aan de slag wil met bloemen, kan op het web genoeg inspiratie opdoen. Er zijn informatieve sites zoals bloemen.org tot aan inspiratie en DIY-sites, zoals Culy en BloomBites.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Trend van eetbare bloemen zet in 2016 door